Közélet

2014.08.01. 13:30

A háborús hősök emléke előtt hajtottak fejet

Az első világháború kirobbanásának 100. évfordulója alkalmából megemlékezést tartott a Magyar Munkáspárt Békéscsabán, Orosházán és Gyulán is pénteken.

Ny. L.

Thürmer Gyula országos elnök és a párttagok közül többen koszorúkat helyeztek el az emlékműveknél. A 101. békéscsabai gyalogezred hősi halottainak tiszteletére emelt emlékműnél Thürmer Gyula hangsúlyozta, hogy a magyar parasztokat, munkásokat küldték a frontra, akik közül rengetegen nem térhettek haza szeretteikhez.

– A tőkés országok ellentétei, a piacok elosztása miatti viták vezettek a világégéshez, és most is megérintett bennünket a háború, a fegyverkezés szele – magyarázta az elnök.

– A szomszédban, Ukrajnában lövik egymást, az amerikaiak fegyvereket, rakétákat telepítettek Lengyelországba, Romániába, Bulgáriába, ezek könnyen háborús intézkedésekhez vezethetnek. Az oroszok gazdasági szankciók miatti visszavágása sújthatja a magyar mezőgazdaságot.

Az októberi önkormányzati választásokkal kapcsolatban Thürmer Gyula elmondta, minden bizonnyal lesz megyénkben területi listájuk, Orosházán minden körzetben indítanak jelöltet, és zajlanak az egyeztetések más településeken is polgármester- és képviselőjelölésekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!