Közélet

2014.08.01. 12:00

A hős macinak köszönheti az életét

A Fővárosi Állatkertben kis híján vízbe fulladt a medvék kifutóján található tavacskában egy varjú. Szerencséjére a medve nem bírta tétlenül nézni a szárnyas haláltusáját, így épp bőrrel megúszta az incidenst.

BEOL

Aleksander Medveš, szlovén YouTube-felhasználó készítette majd töltötte fel azt a Fővárosi Állatkertben készített felvételt, amelyen egy medve megmenti egy varjú életét a vízbefulladástól.


A hős maci szándékai kezdetben nem egészen egyértelműek, hiszen inkább tűnik úgy, mintha kivadászná a fuldokló varjút, de amint a partra dobja a meggyötört szárnyast, visszatér korábbi elfoglaltságához, és almát falatozgat. Emiatt többen is vegetáriánusnak titulálták vajszínű medvét.

A kimentett varjú valószínűleg maga sem érti igazán, hogy mi történhetett. Néhány pillanatig piheg, majd jól megnézi magának a megmentőjét, aki békésen lakmározik. A júniusban készített felvétel nagy sikert aratott világszerte, mindenki lenyűgözött a medve önzetlen tette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!