Kék hírek, bulvár

2014.07.31. 15:13

Tízmillió forint értékben loptak szerszámot a munkáltatójuktól

Egy orosházi cég két alkalmazottja április óta lopkodta a szerszámokat a munkahelyükről, majd eladták őket egy miskolci cégnek. Akkor buktak le, amikor a miskolciak a megkárosított cégnek akarták eladni a lopott árut.

BEOL

Egy orosházi cég képviselője tett bejelentést a rendőrségre július 30-án délután arról, hogy a dolgozók jelzései alapján az elmúlt hónapokban több nagy értékű műszerük is eltűnt. A korábban lefolytatott belső vizsgálatuk alapján viszont nem jöttek rá, hogy ki lopta el az értékeiket.

Két nappal ezelőtt egy miskolci cég jelentkezett náluk, hogy használt szerszámokat, műszereket értékesítenének tovább, amelyekről fényképet is küldtek. A képekből jöttek rá, hogy tőlük származó műszereket ajánlottak fel nekik megvételre, ezért a rendőrség segítségét kérték.

A nyomozók néhány óra alatt megállapították, hogy a bejelentőnél dolgozó egyik alkalmazott adta el az orosházi vállalat szerszámait a miskolci cégnek, akit még az este előállítottak és kihallgattak. V. Balázs 26 éves nagymágocsi lakos elismerte, hogy társával együtt idén áprilistól apránként lopkodtak ki különböző műszereket, szerszámokat, alkatrészeket. Később interneten keresztül hirdette meg, amelyek egy kisebb részét már értékesítette is.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Fotó: police.hu
[/caption]
A rendőrök P. Norbert 24 éves helyi férfit is előállították, aki a kihallgatása során szintén beismerő vallomást tett. A nyomozók a gyanúsítottak lakhelyein és más helyszínen végrehajtott házkutatások során tízmillió forint értékű tolómérőket, mikrométereket, furatmikrókat, dörzsárakat, esztergakéseket, fúrószárakat és egyéb szerszámokat foglaltak le, amelyeket a sértett cég képviselőinek fognak visszaadni.

Az Orosházi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a gyanúsítottakkal szemben – írja a police.hu.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!