Sport

2014.07.30. 19:26

San Marinóban mutatták meg a magyar virtust

A kívülálló nem is gondolná, hogy San Marinóban mennyire élénk íjászélet zajlik. Az Olaszországon belül található miniállamban rendkívül népszerű a számszeríjászat, de a történelmi is.

G. P.

Az ország egyik nemzeti ünnepe alkalmából rendezték meg a Középkori Történelmi Napokat, amelyre a gyulai Kerecsényi László Íjász Egyesület, a Keleti Szél lovasíjászok és az Ókörös Trió két tagja is meghívást kapott.

— Programunk szerint négy bemutatót kellett tartanunk, melyek nagy sikert arattak — mondta lovász Tamás, a klub képviselője. — Az első bemutatónkat a rendezvény nyitányaként tartottuk, de előtte a parlamentben fogadott bennünket a san marinói turisztikai miniszter és egy díszes tányért ajándékozott nekünk. Természetesen mi is vittünk ajándékcsomagokat, amit Gyula város önkormányzata biztosított nekünk. A Keleti Szél lovasíjász csoport is bemutatózott, majd sötétedéskor tűz mellett egy közös produkciót adtunk elő. Másnap vendégként ott lehettünk a san marinói híres nagy történelmi íjászversenyen, ahol közel háromszázan vettek részt. Teljesítményünk alapján ott lehettünk volna a dobogón, de mivel vendégkategóriásak voltunk, így eredményeinket nem vehették figyelembe.
A gyulaiak megtekinthettek a híres középkori számszeríjász bajnokságot, ahol a versenyzők negyvenöt méterről lőtték ki acélvesszőjüket.

— Bemutatóink alatt a jó hangulatot és zenei hátteret az Ókörös Trió két kiváló tagja adta. Tavaly mi rendezhettük meg a történelmi íjász Európa-bajnokságot, jövőre várhatóan San Marinó ad majd otthont ennek a nagyszerű eseménynek.

A gyulaiakra augusztusban is vár egy külföldi túra, mégpedig egy lengyelországi, ahol az ország nemzeti bajnokságán lépnek lőállásba. A hónap végén a fürdővárosban rendezik meg a történelmi és a vadászíjász országos bajnokságot. A sort Alsóörsön a terep ob zárja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!