Kultúra

2014.07.30. 18:49

A skót menyasszony esete a magyar vízilabdásokkal

A Gyulai Várszínház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház közös bemutatójaként július 31-én, csütörtökön este fél kilenctől mutatják be Gyulán, a Tószínpadon a 3:1 a szerelem javára című vígjátékot — közölte az előadást prezentáló szerda délutáni sajtótájékoztatón Gedeon József.

P. G.

A Gyulai Várszínház igazgatója elmondta, hogy a közönség még augusztus 1-jén és augusztus 2-án is megtekintheti 20.30-tól Ábrahám Pál, Harmath Imre, Szilágyi László és Kellér Dezső darabját.

A darab története röviden: egy londoni szállodában a világbajnok vízilabda magyar csapat az angolok felett aratott 3:1-es győzelme és nem kevés whisky elfogyasztásának hatása alatt készülődik Budapestre. Ugyanakkor a szálloda báltermében esküvőre készülődő skót család várja a menyasszony angol vőlegényét. A várakozást elunó menyasszony megszökik kényszerházassága elől és – mit tesz isten – az indulásra készülődő vízilabda-válogatott lakosztályába keres menedéket. A lovagias magyar pólósok védelmükbe veszik...

Bagó Bertalan rendező kiemelte, a vígjátékban Charlie Chaplin és a Monty Python humora ötvöződik, de megjelenik a helyzetkomikum is. A zene a korábbi operettesebb dallamok helyett sokkal inkább swingesebb, amihez egy tizenhattagú big band szolgáltatja a zenét, a díszlet art deco. Bagó Bertalan elmondta, a minőségi szórakoztatásra helyezik a hangsúlyt.

Földesi Eszter — aki Gingi karakterét formálja meg a darabban — úgy fogalmazott, egy olyan vígjátékot láthatnak az érdeklődők, amely egy nyári limonádé valódi görögdinnye ízesítéssel.

— A darab nem akar többnek látszani, mint ami. Fontos, hogy az emberek fesztelenül jól érezzék magukat — tette hozzá a színésznő.

A Blazsek II. szerepét játszó Makranczy Zalán kifejtette, nyolchetes kőkemény próbán vannak túl, aminek reményeik szerint meglesz az eredménye az előadáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!