Sport

2014.07.30. 11:58

A harmadik vonalban indul Nagyszénás

Visszalépett a megyei I. osztályú küzdelmektől és a harmadik vonalban indul a Nagyszénás SE labdarúgó-csapata. A döntést Takács Nándor klubelnök a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága felé is jelezte.

BEOL

Megye egytől búcsút intő, illetve oda igyekvő csapatok kezdhetnek el bizakodni, a mezőnyt ugyanis várhatóan fel fogják tölteni. Az első számú kedvezményezett az Elek együttese, ám nem rendelkezik licencel, ezért az I. osztály legjobb kiesője, a Mezőberény jöhet szóba. Ha a berényiek nem vállalják az indulást, úgy a második vonal negyedik helyezettje, a Békés kaphat felkérést, nekik megvan az első osztályhoz szükséges licence. Persze még az is elképzelhető, hogy augusztus 9-én 15 együttes startol el a megye élvonalában.

Ha megye kettőből egy csapat feljebb lépne, úgy ezt az osztályt is fel kell tölteni. Az első számú kedvezményezett a III. osztály 3. helyezettje, a Dombegyház lenne, ott azonban a szénásihoz hasonló komoly problémák merültek fel, kevés a játékos, ezért a másodosztály kiesője, a Doboz, vagy ha ők sem élnének az indulás lehetőségével, akkor a Gádoros kapna felkérést.

Információk szerint a Mezőberényt, de a Békést is érdekelné a lehetőség, a Dombegyház még a harmadosztályba sem nevez, ugyanakkor a doboziak szívesen elindulnának a megyei II. osztályban.

Frissítés: A berényiek pozitív választ adtak, vállalják a megye élvonalában való indulást. Helyüket a megye kettőben be kell tölteni, s váratlan fejleményként a harmadik vonalban bronzérmes dombegyháziak jelezték: több év után ismét kipróbálják magukat a II. osztályban. Korábban úgy tűnt, hogy játékos-elvándorlás miatt egyik bajnokságban sem mérettetnek meg, de egy rendkívüli közgyűlés után a Ménesi Róbert elnök vezette klub úgy döntött, vállalják az indulást.

A mezőnyök feltöltése sikerrel járt, igaz a döntést még a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága fellebbviteli bizottságának is jóvá kell hagynia. A berényiek a kész bajnoki sorsolásban is megöröklik a szénásiak menetrendjét, az ő  helyükbe pedig egy osztállyal lejjebb a Dombegyház lép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!