Közélet

2014.07.29. 16:55

Újabb vírus kezdett terjedni a Facebookon

A Facebook alapvető színbeállításainak megváltoztathatóságára hívja fel a figyelmet az a vírus, amelyik csupán néhány órája kezdett terjedni a közösségi oldalon. Ne kattintson rá, hacsak nem akarja magát szándékosan kellemetlen helyzetbe hozni.

BEOL

Fotó: Picasa

A Facebookon mindennapossá váltak a különböző vírusok, mert a közösségi oldalon terjeszthető spamekben sokan bizony könnyű pénzkereseti lehetőséget látnak - írja a Gamestar.hu.

A közösségi oldalon csak néhány órája felbukkant új kártevő kapcsán az oldal azt írja, a vírus, a felhasználó tudta nélkül, ám saját nevében szemeteli tele az általa kedvelt oldalak üzenőfalát a “CHANGE FACEBOOK THEME COLOR” szöveggel. A probléma természetesen csak akkor következik be, ha mi magunk is a felhívásra kattintunk.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Kép: gamestar.hu
[/caption]

Ha tehát a saját üzenőfalán bukkan hasonló tartalmú szövegre, gyorsan gördüljön át rajta és még véletlenül se kattintson rá.

kép: weburak.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!