Közélet

2014.07.28. 15:50

Életre szóló élményekkel gazdagodtak a diákok

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány jóvoltából mezőhegyesi és sarkadi általános iskolások táboroztak Budapesten.

BEOL

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság május 9-én Mezőhegyesen közbiztonsági nyílt napot szervezett. Az óvodások és általános iskolások számos bemutatón, illetve játékban vehettek részt. Az alapítvány képviselői a rendezvényen bejelentették: egy hétre vendégül látnak egy dél-békési csoportot.

Az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjában felállított táborba július 12-én 37 diák érkezett, közülük 21-en Mezőhegyesről utaztak a fővárosba. Az ott töltött egy hét során számos nevezetességet meglátogattak és többek között önvédelmi bemutatón, sportprogramokon, valamint kerékpáros ügyességi versenyeken vettek részt.

A tábor vezetője, Magyarné Erdődi Mónika fényképekkel illusztrált élménybeszámolót, Zsótér-Erdélyi Dóra, a Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője pedig köszönőlevelet küldött a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének.

A levélben az áll, hogy a diákok sok ismeretet szereztek, nagyszerű helyen, csodálatos programokkal tölthették el az egy hetet. „Életre szóló élményekkel gazdagodtunk! Támogatásukat hálás szívvel köszönjük!” – fogalmaz Zsótér-Erdélyi Dóra.

A dél-békési diákokon kívül további 34 Békés megyei diák utazhatott az idén a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány jóvoltából Budapestre. A Sarkadon tavaly szeptember 20-án megtartott nyílt nap vetélkedőin legjobban teljesítő tanulók június 28-a és július 5-e között táboroztak az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjában.

Címkék#sarkad

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!