Közélet

2014.07.27. 20:10

Az utazókat óvja az új battonyai emlékmű

Battonyán vasárnap este az Ótemető területén a Kristóf-naphoz kapcsolódó ünnepi mise keretében megáldották az újonnan felállított Szent Kristóf-emlékművet.

Cs. I.

Battonyán vasárnap este 7 órakor a római katolikus egyházközség tulajdonában lévő régi, úgynevezett Ótemető területén, a Kristóf-naphoz kapcsolódva ünnepi, szabadtéri mise keretében megáldottak egy újonnan állított Szent Kristóf-emlékművet.

Bajnai István kanonok elmondta, ez Battonya egyik legforgalmasabb része, itt találkozik az Aradi és az egykori Pesti út, illetve a Gyula-Makó országút. Az előzményekről megtudtuk, tavaly teremtettek hagyományt az Ótemető keresztjénél. Természeti környezetben szabadtéri szentmisén megünnepelték Szent Kristófnak az ünnepét.

– Szent Kristóf, az utazók, a közlekedÕk védőszentje legyen égő segítője az arra közlekedőknek – fogalmazott a kanonok.

Az emlékművet Jaczkó Zoltán kőfaragó, aranykoszorús mester készítette, a gránitkeretébe került Szent Kristóf kép pedig Várkonyi János békéscsabai festőművész alkotása.

Címkék#battonya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!