Sport

2014.07.27. 15:48

Szőnyeg alá söpörték a fizika törvényeit

Az ország valamennyi részéről érkeztek versenyzők a pénteken és szombaton megtartott extrém sportfesztiválra, a Gyula Bike Jamre, a fürdővárosba.

P. G.

A megmérettetés a gyulai sportpályán kezdődött pénteken, ahol a BMX-esek, az MBT-sek és a rolleresek adtak számot tudásukról, mutatványaikkal, bemutatóikkal nem egyszer semmivé téve a fizika törvényeit. Előbbiek junior, vagyis tizenhat év alatti, amatőr és profi kategóriában álltak rajthoz, míg az MBT-sek és a rolleresek között egy-egy kategóriát hirdettek meg az indulók számára.

A Gyulasport Nonprofit Kft. és Kempf Zoltán közös szervezésében, illetve számos szponzor és a gyulai önkormányzat kiemelt támogatása, valamint helyi versenyzők, sportbarátok segítsége mellett megvalósult rendezvény első napján a résztvevők a villanyfényes pályán is bemutatót tartottak, nem kis örömet szerezve ezzel a hozzáértő, a produkciókat vastapssal jutalmazó közönségnek.

Szombaton az ország egyik legjobb, legkedveltebb „dirt” pályáján, a Kempf-tónál folytatódott a program, ahol a kerékpárosok ismét alaposan kitettek magukért, emlékezetes produkciót varázsolva a helyszínre.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Kattintson galériánkért!
[/caption]

A programra Budapesttől Kecskemétig, Szentestől Debrecenig hazánk ’majd minden szegletéből ellátogattak versenyzők.

Mint azt Kempf Zoltántól megtudtuk, bár viszonylag kevés idő jutott a szervezésre, már számos kedvező visszajelzést kaptak, a fogadtatás egyértelműen pozitív.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Kattintson galériánkért!
[/caption]

A főszervező kiemelte, a program már csak azért is fontos, mert olyan réteget csalogat a városba, amelynek tagjai kifejezetten az extrém sport lehetősége miatt keresik fel Gyulát. Kempf Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy augusztus 2-án szombaton ismét megrendezik a Pocakos Triatlont.

A Kempf-tónál meghirdetett jótékonysági versenyre még lehet jelentkezni. A nevezésből befolyt összeget az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület számára ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!