Közélet

2014.07.25. 16:22

Úton-útfélen űzhető kikapcsolódás

Akárhogy is induljon útnak a család – autóval vagy vonattal, repülővel -, az egyik legnagyobb fejtörést okozó kérdés ilyenkor minden szülő számára az, vajon mivel kössék le a gyermeket, míg elérik úti céljukat.

BEOL

Colored figures

Fotó: Getty Images/Hemera

Ráadásul nyaraláskor, rossz idő esetén akár hosszú napokra a hotelszobában rekedhet az egész család. Éppen ezért érdemes társasjátékot is bekészítenünk a bőröndbe.

Előnyös olyanokat választanunk, melyek kis helyet foglalnak. Ezek, az úgynevezett úti társasjátékok méretüknél és kialakításuknál fogva alkalmasak arra, hogy a család magával vigye őket kirándulásokra, nyaralásokra.

Az ilyesfajta termékeket böngészve érdemes néhány általános szempontot ugyancsak figyelembe venni. Általában minden játéknál feltüntetik, hogy hány éves kortól ajánlott. Például a 12 évnél idősebbeknek szóló társasok már komoly taktikázásra adnak lehetőséget, viszont játékidejük emiatt nagy általánosságban hosszabb.

Az is szerepel egy-egy játék leírásánál, hogy hányan ülhetnek le mellé, ami ugyancsak fontos szempont a választásnál. Majd'' mindenhol feltüntetik a játékidőt is.

Nagyon népszerű mostanság a Dobble, a Vigyázz6, az Aranyásók és a Sztorikocka. Utóbbinál tulajdonképpen egy mesét kell szőnünk a kockadobáskor kapott rajzok köré.

Az Aranyásókban törpéket alakítunk, kiknek alagutat kell fúrniuk a hőn áhított aranytelérhez. A készségfejlesztő, játékosan tanító játékok között is rengetegnek van már úti változata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!