Közélet

2014.07.24. 15:16

Hetvenöt éves volt az idei legidősebb felvételiző

Tavalyhoz hasonlóan idén is nyilvánosságra hozták a felvételi időszak rekordereit: az Eduline összesítéséből kiderül, volt, aki alig tíz perc alatt töltötte ki a jelentkezési adatlapot, de akadt olyan is, akinek mindez két hónap alatt sikerült.

BEOL

Több mint 106 ezren jelentkeztek az idei felvételire, 69 ezren valamilyen alapképzést választottak. Volt, aki nyolc perc alatt töltötte ki és adta le az elektronikus jelentkezési lapot, másnak két hónapra volt szüksége a döntéshez - írja az Eduline.hu.

Az oldal által közölt összeállításból kiderül, a leglelkesebbnek számító felvételiző már az e-felvételi felületének hivatalos megnyitását követő percek után regisztrált, az első véglegesített jelentkezést december 22-én adták le, méghozzá hajnali 1 óra 35 perckor.

A leggyorsabbnak járó “díjat” az a jelentkező kapta, akinek mindössze nyolc percbe telt az űrlapok kitöltése, míg az idei legidősebb felvételiző címével az 1939-ben született “diák” büszkélkedhetett.

Noha a fenti adatok érdekességét semmi sem vitatja, a két évvel ezelőtti időszakhoz képest jelentősen eltörpülnek: az Eduline által akkor közzétett beszámoló szerint egy felvételiző akkor több mint száztízezer forintot költött a felvételi lapra, ugyanis nem kevesebb mint ötvenhat képzést jelölt meg - biztos, ami biztos alapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!