Közélet

2014.07.24. 14:29

Hamarosan csak egyetlen Windows lesz

A különálló operációs rendszerek helyett egyetlen, mobil és asztali számítógépek számára is egyaránt alkalmas felületre kívánja átrendezni meglévő szolgáltatásait a Microsoft.

BEOL

Aki Steve Ballmer távozása óta követte a Microsofttal kapcsolatos híreket, az már tudja, hogy az új ügyvezető, Satya Nadella többé nem a PC-kben és a Windowsban gondolkozik - írja a Pcworld.hu.

A technológiai portál azt írja, a Microsoft új vezére egy ideje már azon mesterkedik, hogy egyetlen közös platform köré csoportosítsa a cég meglévő szolgáltatásait, melynek elsődleges lépése a jelenlegi Windows rendszerek egyesítése.

A procedúra gyakorlatban való megvalósítását csak még tovább erősíti a szoftveróriás mögött álló Nadella legújabb kijelentése is, amelyet az ügyvezető a cég pénzügyi eredményeiről szóló konferencián jelentett be, miszerint: a jelenlegi három operációs rendszer helyett a jövőben egybe akarják olvasztani a Windowst, amely egyként lesz jelen az összes kijelzőméreten - írják.

A Pcworld hozzáteszi, Nadella azon kívül, hogy komoly változtatásokra számíthatunk, nem volt hajlandó mást elárulni, de a vezérigazgató a következő hónapokra érdekes újdonságokat ígért a Windowszal kapcsolatban.

kép: foxbusiness.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!