Közélet

2014.07.22. 17:11

Anna-bál: idén Gyula lesz a díszvendég

Az idén száznyolcvankilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Anna-bál díszvendégének ezúttal a Viharsarok fürdővárosát, Gyulát választották.

P. G.

Az idei, 189. balatonfüredi Anna-bál fővédnöke dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter, egyik védnöke pedig dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere lesz, aki köszöntőt mond az eseményen. A nagy hagyományokkal rendelkező program díszvendége ebben az évben Gyula városa.

— Nagy megtiszteltetés számunkra a meghívás, ami azért is különösen értékes, mert az Anna-bálat mindig jelentős érdeklődés mellett tartják — nyilatkozta lapunknak dr. Görgényi Ernő, aki kiemelte, négy elsőbálozó gyulai diáklány is ellátogathat az eseményre, akiket a városukban az ifjúsággal kapcsolatos feladatokat ellátó Mi egy Másért Egyesület javaslata alapján választanak ki.

A bálhoz mindig több napos rendezvénysorozat kapcsolódik, aminek részeként pénteken a gyulai Royal Dixiland Band is műsort ad.

A programon dr. Görgényi Ernő és felesége mellett jelen lesz a szintén gyulai kötődésű Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője is.
Gyula a közelmúltban kötött együttműködési megállapodást Balatonfüreddel és Debrecennel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!