Kék hírek, bulvár

2014.07.22. 16:09

Fokozottan ellenőrzik a veszélyes áruk szállítását

A rendőrség és a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tisztjei július 22. és július 24. között az országos TIPSOL akció keretében fokozottan ellenőrzik a nehéz tehergépjárműveket és autóbuszokat.

BEOL

A TISPOL (European Traffic Police Network) ellenőrzés célja kettős. Egyrészt a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a tehergépjárművekre és autóbuszokra vonatkozó közlekedési szabályok betartása (elsősorban a vezetési- és pihenőidőt, illetve a veszélyes anyagok szállítását illetően).

Másrészt a jogsértések felderítése, a bűncselekmények - különös tekintettel az embercsempészet, illegális bevándorlás, fegyver- és kábítószer-kereskedelem, valamint a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése - megelőzése a cél – írja a police.hu.

Az ellenőrzés keretén belül a Katasztrófavédelmi Mobil Labor (KML) állománya a valós helyzetben történő alkalmazással egybekötött felkészítést tartott a Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség állománya részére a Katasztrófavédelmi Sugárfelderítő Egység (KSE) sugárzásmérő műszereinek használatából.

Összességében a gyulai határátkelőhelyen a keddi nap során 71 darab tehergépjármű radiológiai monitorozását hajtották végre az igazgatóság szakemberei, továbbá 26 darab nem veszélyes anyagot szállító és 2 darab ADR (veszélyes áru) hatálya alá tartozó gépjárművet vizsgáltak át. Az ellenőrzés során sugárzást nem mértek a műszerek, valamint hiányosságok sem kerültek feltárásra – írja honlapján a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!