Közélet

2014.07.22. 14:29

Engedély nélkül lófrált az elefánt a belvárosban

Egészen valószínűtlen közjáték szemtanúi lehettek a gyulaiak és a fürdővárosban tartózkodók a napokban. A belvárosban egy elefántot sétáltató férfit, az állat tulajdonosát igazoltatták a közterülefelügyelők.

BEOL

Az események hátterében az áll, hogy a településen rendelet tiltja a hirdetőkocsis hangos reklámokat, amely alól — mint azt dr. Varga Erzsébet aljegyzőtől megtudtuk — a városba érkező cirkusz vezetője felmentést szeretett volna kérni. A rendelet azonban nem ad lehetőséget a kivételezésre.

A cirkuszosok ezután döntöttek úgy, hogy más „reklámlehetőséget” választanak, és előadásuk propagálásaként sétára indulnak a településen a showban is szereplő állattal.

A közterületesek azonban — miután az elefánt különlegesebb biztonsági kötél nélkül lépegetett idomárjával a városközpontban, értesítették a rendőrséget. Ekkor készült a felvétel is, amit a Facebook-on a Gyulai csevegő csoportban osztottak meg. A cirkuszosokat szóbeli figyelmeztetésben részesítették a közterületfelügyelők.

Korábban Békéscsabán is körbesétáltattak egy elefántot, de nem tudni, hogy neki volt-e jogsija...

Ha Ön is látott valami megdöbbentőt, vagy vicceset, ne habozzon, ossza meg velünk és küldje el a [email protected] e-mail címre! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!