Közélet

2014.07.22. 13:48

Több mint száz fiatalnak biztosítanak munkát

A gyulai önkormányzatnál, valamint annak intézményeinél és vállalkozásainál biztosítanak munkát júliusban és augusztusban több mint száz, 16 és 25 év közötti fiatalnak.

BEOL

Összesen 105, tizenhat és huszonöt év közötti fiatal számára biztosítanak munkát júliusban és augusztusban a gyulai önkormányzatnál, illetve annak intézményeinél és vállalkozásainál — jelentette be kedd délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Görgényi Ernő, polgármester.

Mint elmondta, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal koordinálása mellett a kormányhivatalok munkaügyi központjai és a járási hivatalok járási munkaügyi kirendeltségeinek megvalósításával indult el „A nyári diákmunka elősegítése 2014” elnevezésű munkaerő-piaci program.

A kezdeményezés már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is. A munka révén szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is.


Dr. Görgényi Ernő kiemelte, tavaly 4,4 millió forintos támogatást biztosított a célra a Gyulai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltsége az önkormányzat számára, amiből hatvan diák foglalkoztatása valósulhatott meg. Idén az önkormányzat 8 millió forintos forrásból, 105 fiatal számára nyújt nyári munka lehetőséget.

A program célcsoportjába a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok tartoznak. A diákok foglalkoztatása napi 6 órában történik változatos munkakörökben — irodai munka, jegyszedő, jegyellenőr, parkgondozó, udvaros, felszolgáló — az önkormányzat valamennyi intézményében.

Szabó Ferenc, a Gyulai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének munkatársa elmondta, hogy egy-egy diák egy hónapon keresztül dolgozik a lehetőségnek köszönhetően, ezzel is szerettek volna minél több fiatalnak lehetőséget adni a programba való bekapcsolódásba. Az egy havi munkáért havi 76 125 ezer forint bruttó bért kapnak a nebulók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!