Sport

2014.07.22. 13:36

Kisinyovi ellenféllel találkozik az Orosházi FKSE csapata

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kedden Bécsben elkészítette az EHF-kupa 2014—15-ös kiírásának sorsolását. Az Orosházi FKSE-Linamar együttese a moldáv HC Olimpus–85–USEFS csapatával csatázik az első körben, az első mérkőzést Moldáviában rendezik.

G. P.

A Balatonfüred a Haukar-Dinamo Astrakhan meccs győztesével találkozik a második fordulóban, a Tatabánya pedig a Kaerjeng-Esch találkozó győztesével játszik. — Nem ismerem az ellenfelet, mindenesetre jó, hogy náluk kezdünk — mondta Vajer Tamás, az OFKSE-Linamar alelnöke. — Ha továbbjutunk, a Bajnokok Ligájából kieső ellenfél vár ránk.

A kisinyoviak rendszeres résztvevői a nemzetközi kupáknak, a 2010—2011-es Kupagyőztesek Európa Kupájában a Balatonfüreddel is összecsaptak (27—16 és 28—19 a füredieknek).


Az első mérkőzést szeptember 6-án, vagy 7-én, az orosházi visszavágót 13-án, vagy 14-én rendezik.

A női EHF-kupában is sorsoltak: a Siófok a macedón Metalurg Szkopjét kapta ellenfélül a 3. fordulóban. Az Érd az EHF-kupa 3. fordulójában a svájci SPONO Nottwil és az izraeli Bnei Hercelija második körös párharcának továbbjutójával találkozik, míg a Dunaújváros ellenfele a Vardar Szkopje lesz, a BL-induló macedón bajnok második csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!