Közélet

2014.04.22. 19:30

Katona Gyula vehette át a KÉSZ-díjat

Húsz éve tartó lelkes és lelkiismeretes tevékenységéért, elkötelezettségéért és Békés város hitéletében kifejtett kimagasló munkájáért Katona Gyula református lelkipásztor, vezető lelkész, esperes vehette át az idei KÉSZ-díjat Békésen.

P. G.

A helyi galériában kedden délután megtartott ünnepségen dr. Pálmai Tamás, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési képviselője köszöntötte a megjelenteket, majd az elismerésben részesült személyiség laudációját, méltatását Izsó Gábor polgármester mondta el.

— Méltán érdemli meg az elismerés szavait, aki olyan szerteágazó, meghatározó és látható módon, s mégis mindvégig fáradhatatlan lendülettel és hittel tevékenykedett és tevékenykedik ma is — hangsúlyozta köszöntőjében Izsó Gábor. A polgármester kiemelte, 2009-ben a helyi képviselő-testület „Békés Városért” kitüntetést adományozott Katona Gyulának, hiszen 1994 óta, mióta Békésen él, összefogja a református gyülekezetet, hitével példát mutat, segítséget nyújt a rászorultaknak.

— Tevékenysége hozzájárult ahhoz, hogy a városban a keresztyének ökumenikus találkozói létrejöhessenek — ecsetelte Izsó Gábor. — Kiemelkedik az iskoláért tett munkássága, hiszen a Szegedi Kis István Református Gimnázium és Kollégiumhoz az általános iskolai nevelés és az óvodai nevelés is társult mára, melyben így a minőségi oktatás számára nyílt olyan lehetőség, amellyel csak jól sáfárkodni kell, s valódi emberi értéket teremt. A református templom felújítása és az új harangok megléte is Katona Gyula nevéhez kötődik, kiemelkedő munkájának eredménye, ami emeli a város építészeti színvonalát.

A programban dr. Szuromi Pál, Horváthné Kőrös Anikó, valamint Bereczki Mónika irodalmi, Bagoly László és kollégái, tanítványai zenés műsorral kedveskedtek a megjelenteknek. Zárszót mondott Dr. Osztie Zoltán, a KÉSZ országos elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!