Közélet

2014.04.20. 16:18

Végzetes Hiba a Dobbantó döntőjén

Szombat este került megrendezésre Szarvason a Dobbantó tehetségkutató döntője, ahol az öt legjobbnak ítélt zenekar mérhette össze tudását.

v. f.

Négy elődöntő és húsz zenekar után szombaton végéhez ért a Dobbantó tehetségkutató a szarvasi Zebra Klubban, ahol öt zenekar léphetett fel újra. Négyet a zsűri juttatott tovább, egyet a közönség. A mezőny igen színes volt, rocktól a scratch-en át a táncra hívó popzenéig.

A klasszikus rock vonalát képviselte a Nógrád megyei Karancskesziről érkező Kottánkívüliek, akik ismét elsőként állhattak a színpadra a tehetségkutató során, így rájuk várt a nehéz feladat, hogy bemelegítsék a közönséget. Jól vették az akadályt, kellőképp megalapozták az este hangulatát. A bandát az internetes szavazás során a közönség juttatta be az öt legjobb fellépő közé 678 szavazattal.

Őket a szegedi Total Commander követte, akik zenéjüket „kegyetlen popként” aposztrofálták. Az énekes, Steve Commando energiabombaként robbant a színpadon, őrült táncát látva a közönség sem bírt nyugton állni, majd néhány fekvőtámaszt is lenyomott, de ebben már nem követték példáját.

Szintén Szegedről érkezett a Tha Shudras zenekar, akik puszta megjelenésükkel is kitűntek a többi a zenekar közül. Arcfestés, maszkok, gázálarcos „háttértáncos” dobta fel vizuálisan a produkciót, amit beatbox és scratch is tarkított. Nem egyszerűen koncertet adtak, ez már performansz volt.

A szarvasi Suspiria szintén több stílusból merített nagyon jó érzékkel, így sikerült felpörgetni a reggae alapot hip-hop és metalcore elemekkel. A hazai pálya előnye egyértelműen mellettük szólt, így a koncertjük alatt megtelt a tánctér.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Suspiria - Fotó: Varga Fanni
[/caption]
Utolsóként lépett a színpadra a budapesti-ceglédi ">Fatal Error, akik olyan energiával és profizmussal álltak a közönség és a zsűri elé, hogy lesöpörték az asztalról a többi zenekart, és megnyerték a tehetségkutatót.

- Az a zenénk titka, hogy igazi érzelmek ihletik, amit ki is merünk mutatni. Nagyon fáradtak vagyunk, mert három napja koncertezünk, megjártuk Debrecent és Gyomaendrődöt, most pedig itt vagyunk Szarvason, úgyhogy félő volt, hogy a fáradtság meglátszik a teljesítményen. De ilyenkor ki kell hisztizni magunkból, hátra kell hagyni minden problémát, és garantált a jó hangulat – nyilatkozták a zenekar tagjai. Elmondták, arra a legbüszkébbek, hogy a zsűri egyedül őket nem szedte ízekre, sőt Czutor Zoli azt mondta nekik, hogy nem tudja megmondani miért, de úgy érzi, hogy a barátjuk akar lenni.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Fatal Error - Fotó: Varga Fanni
[/caption]
A zsűrinek kétségkívül nehéz dolga lehetett, hiszen erős volt a mezőny, de nem követtek el „végzetes hibát” azzal, hogy a Fatal Errort hirdették ki a Dobbantó legjobbjának. A különdíjak sem maradtak el: a Kottánkívüliek gitárosa a legjobbaktól tanulhat, a Total Commander klippet forgathat, a Tha Shudrasról pedig portfólió készül majd.

Címkék#szarvas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!