Sport

2014.04.19. 20:41

Vereséggel távoztak a lila-fehérek Szolnokról

A szünet utáni játékával megérdemelten fordított a Szolnok, a súlyos egyéni hibákat vétő lila-fehérek ellen.

BEOL

Szolnoki MÁV—Békéscsaba 1912 Előre 3—1 (0—1)
NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Szolnok, 350 néző. V.: Berger (Szvetnyik, Sebestyén). Szolnok: Pokorni — Vári, Racskó, Papucsek, Fritz — Mile, Zvara — Rokszin (Balaskó, a 92.), Zsolnai, Lengyel B. — Zsótér. Vezetőedző: Kis Károly. Békéscsaba: Póser — Vozár, Balog Zs., Koszó, Juhász Gy. — Károly (Leucuta, a 62.), Gajdos (Soós J., a 79.), Bagi, Lucas — Prasler (Mosquera, a 70.), Pantovics. Vezetőedző: Komjáti András.
Sárga lap: Lucas, az 55., Gajdos a 72., Lengyel a 74., Juhász Gy. a 75., Papucsek a 91. percben.  
Szögletarány: 6:5 (2:3).


3. perc: Károly elfutott a baloldalon, jó beadása után Gajdos közelről megszerezte a vezetést a lila-fehéreknek, 0—1.  


48. perc: Zsótér beadása után Rokszin lőtt a csabaiak kapujába, 1—1.
50. perc: Juhász Gy. buktatta a 16-oson belül Fritzet. A játékvezető 11-es ítélt, amelyet Zsolnai biztosan értékesített, 2—1.


76. perc: Juhász Gy. szabálytalankodott a vendégek 16-osán belül. Berger ezúttal is határozottan mutatott a 11-es pontra. Zsolnai most is biztos ítéletvégrehajtónak bizonyult, 3—1.    


A gyors békéscsabai vezetőgól után a vendégek irányították a játékot, a szolnokiakat megzavarta a bekapott találat, amely után a hálót kellett javítani, emiatt öt percig állt a játék. A félidő közepén Prasler kétszer is veszélyeztetett. A játékvezető hat percet hosszabbított az első félidőben, és ekkor Pantovics remek szólót mutatott be, ám a végén Pokorni kapus menteni tudott.


A második félidő elején gyorsan egyenlítettek a hazaiak. A lila-fehérek még fel sem ocsúdtak, és egyéni hibából 11-eshez jutatták a hazaiakat, amit a rutinos Zsolnai belőtt, így két perc alatt fordított az alsóházból menekülő Szolnok. A folytatásban a házigazdák akarta érvényesült, a vendégek nehezen tudtak kibontakozni. Komjáti András cserékkel próbálta felrázni csapatát, támadószellemű labdarúgókat küldött pályára. A 76. percben 11-esből növelte előnyét a Szolnok. A mérkőzés hátralévő részében már nem volt átütő erő a csabaiak játékában.


A látottak alapján szünet utáni játékával megérdemelten fordított a Szolnok, a súlyos egyéni hibákat vétő lila-fehérek ellen. Jó: Mile, Zsolnai, Lengyel, Rokszin, ill. Bagi, Lucas.  


Kiss Károly: — A fiúk átérezték a mérkőzés fontosságát, és megérdemelten fordítottak a jó erőkből álló Békéscsaba ellen.

Komjáti András: — Az első félidőben 1—0-nál háromszor is létszámfölényben vittük a kapura a labdát, de nem tudtunk gólt lőni. A második félidő elején két perc alatt eldőlt a mérkőzés, súlyos egyéni hibákból kaptuk a gólokat. Ezt egy csapat sem bírja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!