Sport

2014.04.19. 19:42

Kézilabda EHF-kupa elődöntőst vert meg a Békéscsaba

A végén a fehérváriak mintha lemondtak volna arról, hogy ezen a napon van még keresnivalójuk, a Csaba pedig higgadt játékkal futott neki a hajrának és szép találatokkal biztosította be a győzelmet.

Gajdács Pál

EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE—Fehérvár KC 29—24 (13—13)

NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 1000 néző. V.: Baranyi, Szloska. Békéscsaba: Sipeki — Csáki 4, Barján 1, SZÖGI 2, Szabó V. 1, GLUSICA 5, Kelemen. Cs.: TERENYI (kapus), Nyikolajenko 6 (2), Hanczvikkel, GÁVAI 4, Dombi 1, WALFISCH 5, Tóth S., Kovács A. Vezetőedző: Bakó Botond. Fehérvár: Kiss É. — Horváth B., Hajduch 1, Emberovics 4, AZARI 6, TILINGER 6 (2), Vaszari 4. Cs.: Trimmel (kapus), Mayer, SITI E. 3, Benzal, Kazai. Vezetőedző: Pal Oldrup Jensen.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 3/2.

Az eredmény alakulása. 7. p.: 1—3. 12. p.: 4—5. 18. p.: 8—9. 26. p.: 10—11. 33. p.: 15—13. 37. p.: 15—15. 40. p.: 18—15. 46. p.: 22—17. 53. p.: 26—21.

A mérkőzés előtt a hazai klub vezetése köszöntötte a napokban NB I-es bajnoki aranyérmet szerzett juniorcsapatot.

Két hetest is kihagyott a Békéscsaba, emellett néhány ziccert is, az ellenoldalon viszont Tilinger és Azari is megtalálta a rést az olykor szellős csabai védőfalon. Az EHF-kupa elődöntős fehérváriak két-három gólos távolságban tartották maguktól a lilákat. Időt is kért Bakó Botond, de kellett még néhány perc, mire valóban azt láthatta lányaitól, amit elvárt. Felzárkózott egyre a Csaba, de néhány apró figyelmetlenség után ismét visszaállt a korábbi állapot. A vendégek rendkívül szigorúan védekeztek, és amikor kellett, Kiss Éva is védett. Hogy a második félidő mégis döntetlenről kezdődjön, arról Walfisch egy bombagóllal és labdavesztés után Csáki egy szemfüles megoldással tett.

Glusica találatával a mérkőzés során először vezetett a Békéscsaba. Azt gondoltuk, lendületbe jön az ENKSE, ám a játékrész elején még hagyták feljönni vendégeiket. Jobban, pontosabban játszott a Békéscsaba a második félidőben, Glusica és Walfisch olykor-olykor megtréfálta a fehérvári kapust, míg a hazai oldalon a bravúrokra is képes Terenyit lehet kiemelni. Ő is hozzájárult ahhoz, hogy a Békéscsaba a félidő derekán már az addigi legnagyobb különbséggel, öt góllal vezessen. A fehérváriak mintha lemondtak volna arról, hogy ezen a napon van még keresnivalójuk, a Csaba pedig higgadt játékkal futott neki a hajrának és szép találatokkal biztosította be a győzelmet.

Bakó Botond: — Az első félidőben védekezésben bizonytalanok voltunk és a kapussal szemben is ziccereket hibáztunk. Szünet után védekezést váltottunk, s végig mi irányítottuk a játékrészt.

Pal Oldrup Jensen: — A Békéscsaba a második félidőben harciasságban is felülmúlt bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!