Kultúra

2014.04.19. 09:30

Húsvéti gyermeksziget a Hírlappal Gyulán

A Békés Megyei Hírlap húsvéti gyermeksziget elnevezésű programja szombat délutánig tartott Gyulán. Bejelentkezéseket a helyszínről és képeket itt talál.

BEOL

12:45 Tóth Ádám, a Megasztár és Veres Mónika, Nika a Voice című műsor két népszerű előadója is meglátogatta standunkat. Ádámról köztudott, hogy bár Budapesten él, gyulai, és lapunkat is erősítette korábban tördelőszerkesztőként. A szintén roppant tehetséges Mónikával pedig jó ideje egy párt alkotnak.
Néhány szó esik a BEOLovizió című pályázatról is, amelyet a két tehetséges énekes is zsűrizett. A Beol tehetségkutatójának döntőjét május 3-án rendezzük Gyulán. Az első számok beszédesek, a közönségszavazás elindulása óta már több százan osztották meg az oldalt a facebookon. Ádámtól megtudtuk, hogy mások mellett Kállay Saunders Andrással és Oláh Gergővel is együtt zenél, elsősorban hétvégéken.

12:15 A 12 órakor elkezdődött közönségtalálkozó keretében Varga Enikővel beszélgettünk. A magyar tanárnő férjével, két gyermekével Mírával és Dáviddal, valamint a nagyszülőkkel látogatott ki a Húsvéti kert és gyermekszigetre. A pedagógus úgy döntött, hogy elő is fizet a Békés Megyei Hírlapra.

- A szombati programról a Kisvárosból szereztünk információt – mesélte lapunknak az anyuka. - A Békés Megyei Hírlapra való előfizetés gondolatával pedig már régebben kacérkodunk. Érdekelnek a helyi hírek, s gyakran van olyan érzésem, hogy lemaradunk egy-egy lényeges információról. Az újságban szereplő kulturális hírekről pedig tanítványaimat is szeretném tájékoztatni.

A közönségtalálkozó minden részvevőjét egy-egy kellemes olasz kávéval vendégeljük meg. Továbbra is arra biztatnánk mindenkit, hogy jöjjenek a rendezvényre. 14 órától köszöntjük a Japánkert Barátok Köre Egyesület, a gyulai önkormányzat, a Békés Megyei Hírlap és a Kisváros közös, Húsvéti térteremtés elnevezésű pályázatának részvevőit. 14.30-tól ismét csokoládéosztás, 15 órától Jancsi bohóc vándorszínháza két interaktív mesével.

11:40 11 óra előtt egy perccel Gerhard Stengel kapott vastapsot a közönségtől. Gyula város díszpolgárának jóvoltából valósult meg a délelőtti csokoládéosztás, és ugyancsak neki köszönhetően váruk hasonló programra mindenkit délután fél három körül. Nyolc-tíz kollégánk osztotta perceken keresztül a nyalánkságokat. Közben persze a programok is folytatódnak.

Szabó Antalné kisunokájával érkezett a rendezvényre.
- Ötletesnek, kreatívnak tartom a kezdeményezést. A Békés Megyei Hírlapban és a Kisvárosban olvastunk a programról. Rögtön megtetszett, így eljöttünk – mondta lapunknak a nagymama, miközben unokája Fanni a „dinoszaurusz” tojások dekorálásával volt elfoglalva. A kislány első osztályos, és gyönyörűen ír, amit a tojáson is bemutatott. Emellett remek rajzok is születnek egymás után.

Jimmy közben a közönséggel beszélget. Akad olyan érdeklődő, aki már 35 éve a Békés Megyei Hírlap előfizető és természetesnek tartotta, hogy most itt van.

Egy apuka a kislányával jött el a programra.
- Tetszik a rendezvény, de ami még fontosabb a kislány nagyon élvezi a programot – ecsetelte.

Beliczai Balázs feleségével, illetve két fiával, Balázzsal és Gergővel érkezett a gyermekszigetre.
- Olvastuk az előzetest, és szívesen jöttünk – tette hozzá. - Húsvéti képeket is készítettünk szép számmal.

A rászorulók két állandó, a szombati eseményen is jelen lévő gyulai segítőjét, Mikus Évát és Gerhard Stengelt egy hatvan év körüli hölgy egy-egy gyöngyből készített tavaszi virággal lepte meg. Mint elmondta, hosszú ideje figyeli a számos karitatív megmozdulást szervező személyiségek munkáját, s ezzel az apró gesztussal szerette volna megköszönni nekik.

- Nagyon jó érzés, hogy az emberek így ismernek bennünket, s figyelnek arra amit igyekszünk tenni – fogalmazott Mikus Éva.
Fontos hír, hogy előbújt a nap is, kellemes az idő. A hangulat sem rossz, most éppen a Csókkirály szól a hangfalakból.

10:50 Pontban tíz órakor megkezdődött a program. Már az első percektől kezdve szép számú érdeklődő nyüzsög a Békés Megyei Hírlap és a Kisváros dekorációja körül. Jól fogynak az ajándéklufik, kollégáink már a második adag léggömböt fújják a gyerekek nagy örömére. Az állatsimogató is roppant népszerű, sokan barátkoznak a nyuszikkal. A Bábika játszóházban húsvéti tojást festenek az óvodások, iskolások. A húsvéti kertben felállított óriási játéktojásokat állítottunk fel, amelyre bárki kedvére rajzolhat. Jimmy bohóc pedig éppen a műsort ismerteti. 11 órakor csokoládéosztás. Jimmy rögtön teszteli is a megjelenteket, amiből kiderült, hogy a tejcsoki a legnépszerűbb. 11 órakor abból is lesz szép számmal. 15 órakor pedig Jancsi bohóc vándorszínháza jön Az ember a legerősebb és a Furulyás Palkó című mesékkel.

9:40 Várhatóan néhány percen belül elkészül a Békés Megyei Hírlap Húsvéti kert és gyermeksziget elnevezésű rendezvénynek tavaszi, egyben ünnepi hangulatot sugárzó dekorációja Gyulán, a Harruckern téren.

A helyszínen tíz órától délután négy óráig várjuk az érdeklődőket számos programmal. A gyerekek és a családok együtt játszhatnak majd a megyeszerte népszerű Jimmy bohóccal, lesz állatsimogató, a nyuszik már megérkeztek. Két alkalommal, 11 órakor és 14.30-kor csokoládéosztással kedveskedünk a látogatóknak. 15 óra után Jancsi bohóc vándorszínháza szórakoztatja majd a megjelenteket, amikor három interaktív mese előadását tekinthetik meg az érdeklődők.

Egy kedves spániel is keresi gazdáját a helyszínen. Üzenjük a kutyagazdinak, hogy jöjjön érte, mert nagyon várja a gazdiját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!