Közélet

2014.04.16. 17:39

Miről ír a csütörtöki Hírlap?

A főnök fizetheti a hitelt, szükség van magánforrásokat bevonására az egészségügybe, új szakaszban három uniós eljárás Magyarország ellen.

BEOL

Fotó:

A főnök fizetheti a hitelt
Béren kívüli juttatásként a cégek hozzájárulhatnak a dolgozóik lakáshitel-törlesztéséhez. A munkáltatók az adott ingatlan értékének legfeljebb 30 százalékát fedezhetik, maximum 5 millió forintot adhatnak. A támogatással nemcsak az alkalmazottak, hanem a cégek is jól járhatnak, mivel adómentes. A megyében kevés az olyan vállalkozás, mely akkora cafetériakeretet biztosít a dolgozóinak, hogy abból ilyen lehetőséget is választhassanak.

Szükség van magánforrásokat bevonására az egészségügybe
Magánforrások bevonása nélkül a jövőben tovább romolhat az egészségügyi ellátás színvonala, mert az egészségügyi intézmények nem lesznek képesek megújítani orvostechnikai eszközparkjukat, a betegek pedig még kevésbé jutnak majd hozzá korszerű gyógyászati segédeszközökhöz – szorgalmazza az Orvostechnikai Szövetség, amely már tárgyal az egészségügyi álamtitkársággal, de érdemi döntés még nem született az ügyben.

Új szakaszban három uniós eljárás Magyarország ellen
Három korábban indított kötelezettségszegési eljárást is új szakaszba léptet Magyarországgal szemben az Európai Bizottság – közölte szerdán a brüsszeli testület. A bizottság indoklással ellátott véleményt küldött Budapestre abban az eljárásban, amely az uniós versenyjog maradéktalan alkalmazására kéri Magyarországot a mezőgazdasági termékek terén, miután Magyarország olyan jogszabályt fogadott el, amelynek értelmében a Gazdasági Versenyhivatal gyakorlatilag nem léphet fel a mezőgazdasági termékekkel kartellezők ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!