Gazdaság

2014.03.29. 17:32

Elkötelezettség az esélyegyenlőség megteremtésére

A sikeres tavaly őszi pályázati időszak után második alkalommal is meghirdetik a Budapest Bank Békéscsabáért Programot. Ennek keretében ezúttal is 100 és 500 ezer forint közötti összegekre pályázhatnak a Békéscsaba és közvetlen környezetének fejlődéséért dolgozó nonprofit szervezetek.

Ny. L.

A tavaszi pályázati ciklusban az egészségfejlesztésért és az esélyegyenlőség előmozdításáért tevékenykedő civil szervezetek indulhatnak. A pályázati forrást a Budapest Bank és Békéscsaba önkormányzatának adományai biztosítják.

Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operáció- és minőségvezetője kiemelte, elsősorban olyan sokakat elérő tevékenységeket karolnak fel, melyek hosszú távon is hozzájárulnak a térség fejlődéséhez.
– Békéscsabai bankműveleti központunk a régió egyik legnagyobb foglalkoztatója, ezért fokozott felelősséget érzünk azért, hogy több módon is részt vállaljunk a helyi társadalmi kihívások és feladatok megoldásában – hangsúlyozta. – Kezdeményezésünkkel azonban nem csak anyagi segítséget kívánunk nyújtani, de ösztönözni is kívánjuk a gazdasági élet szereplőit, hogy ők is tegyenek valamit környezetükért.

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere elmondta, elkötelezettek azon kezdeményezések támogatása mellett, melyek célja a békéscsabai polgárok egészségének megőrzése és hátrányos helyzetű embertársaink egyenlő esélyeinek megteremtése, ezért örömmel álltak a bank programja mellé. Bíznak benne, hogy támogatásukkal sikerül még több békéscsabait hozzásegíteni a jobb, minőségibb élethez.

A tavaszi pályázati ciklusban elsősorban az egészségfejlesztéssel, egészségmegőrzéssel és prevencióval foglalkozó, valamint a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok megítélését javító vagy munkahelyi, oktatási integrációját segítő civil szervezetek, alapítványok folyamodhatnak támogatásért, összesen 5 millió forint áll rendelkezésre.

A program bírálóbizottságának tagjai: Vantara Gyula társelnök, Lasetzky Frigyes társelnök, Nánási János, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztő-kiadóvezetője, Füzesy Tamás, az Erőforrás Alapítvány United Way ügyvezető igazgatója és Cs. Tóth Marianna, a Budapest Bank PR-vezetője. A pályázati szabályok és feltételek, valamint a kapcsolódó dokumentumok a Budapest Bank honlapján érhetők el: www.budapestbank.hu/info/bekescsaba. A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. május 2. (péntek) éjfél.

A békéscsabai civil szervezetek átfogó támogatását biztosító pályázati programot 2013 őszén indította el a Budapest Bank azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson az értékes helyi kezdeményezéseknek. Az első kiírásra közel ötven pályázat érkezett, közülük tizenhárom nyertes projekt kapott összesen 5 millió forint adományt, amelyet a pénzügyi kultúra fejlesztésére, valamint a szellemi és kulturális élet gyarapítását szolgáló célokra fordíthattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!