Kultúra

2010.01.24. 11:45

Méhkeréken vendégeskedett Nagy Feró

Ruzsa Roland, közismertebb nevén Dj. Tomuca meghívásának eleget téve vendégeskedett Méhkeréken szombaton este Nagy Feró.

b. i.

A Beatrice énekese először „presszós Laci bácsi kocsmájában”, majd a szintén Ruzsa Roland által üzemeltetett Amigo Sörözőben fakadt dalra lelkes közönségével.

„A nemzet csótánya”, a magyar újhullám egyik vezéregyénisége stílszerűen román nyelven Buna seara! köszöntéssel üdvözölte a helybelieket s a hangulat kedvéért ezt azzal is megspékelte, hogy: „Nu vorbesc ungureste” (Nem beszélek magyarul — a szerk.). Innen kezdve azonban kifújt hirtelenjében elsajátított román szókincse és felcsendülhettek — ahogy később Nagy Feró meghatározta — az örökzöld „nóták”.

Az is kiderült, hogy ma már a nyolc óra munkára sem mindenki vágyik. S ha már örökzöld nóták. Ford Fairlane magyar hangjától azt is megtudtuk, hogy aggódik a tehetségkutató műsorokban befutott „sztárokért”.

Mint mondta ugyanis a sztársághoz nem elég a jó hang, nem elég a tévés szereplés. Ahhoz leginkább nóták kellenek, amit generációk énekelnek. Nagy Feró, saját szavait idézve majdhogy'' hazajár Békéscsabára. A Csaba Rádióban ugyanis „Adamik Tibi régi barátommal rendszeresen szabadon garázdálkodunk az éterben.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!