Közélet

2008.10.30. 18:44

Fetser János: haveroknak, párttársaknak osztogatnak Orosházán

Félidőben, elmenőben címmel lakossági fórumot hirdetett Fetser János országgyűlési képviselő és Varga Zoltán, a helyi képviselő-testület szocialista frakcióvezetője, országgyűlési képviselő csütörtökön délutánra.

cs. i.

A volt zsinagógában egy korábbi testületi ülésen történtekről szóló bejátszást láthatott a közönség kezdésként. (Ekkor volt a legnagyobb esélye annak, hogy feloszlatja magát a képviselő-testület. Ám ebből nem lett semmi.) A képkockák láttán Varga Zoltán úgy reagált, az elmúlt két év önkormányzati munkájára ő nem büszke.

- Miközben egymást minősítjük, ellehetetlenítjük, addig Orosháza fejlődése a háttérbe szorul. Az világos, hogy a hatalomra került jobboldali koalíció egysége megbomlott. Arra az elmúlt 12 évben nem volt példa, hogy a testület döntésképtelenné vált volna. Ma idáig jutottunk - fogalmazott a szocialista politikus.

Szomorú, hogy a hatalmon lévő vezetői garnitúra között se működik a párbeszéd. Ad hoc döntéseket hozunk, miközben működnek az intézmények, a hivatalban dolgozók teszik a dolgukat, de stratégiai döntések nem születnek.

A politikus úgy látja, a polgármester továbbra sem mond le, a jobboldalon pedig nincs erő, Orosházán nem haladnak előre a dolgok.

Fetser János szerint ennek a városnak 1994-től 2006-ig töretlen  volt a fejlődése. Felháborítónak tartotta, hogy egyeseknek a jobboldali egység felbomlása okoz aggodalmat, nem a város lemaradása. Az elkövetkezendő 2 év alatt 3 választás elé néz az ország.

- Jót nem hoz számunkra - mondta a képviselő, példaként Gyula városát említve. Polgármesterségének éveiben olyan projekteket indítottak el, melyekkel a fürdővárost maga mögé utasíthatta volna Gyopárosfürdő. Ám a jelenlegi tendencia erre nem alkalmas, hiszen a város fejlesztési források megszerzésében nem jeleskedik.

— Itt a döntésekre a szavazatvásárlás jellemző. Haveroknak, párttársaknak osztogatnak - mondta a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!