Kék hírek, bulvár

2008.10.22. 19:31

Sikkasztás gyanújába keveredett egy sarkadi energiaszolgáltató

Négy vasúti tartálykocsiból álló, repceolaj szállítmányt foglalt le a rendőrség Békéscsabán — tudta meg lapunk. A parkolópályán lévő, leplombált tartálykocsik a sarkadi székhelyű BIO-MA Magyarország Zrt. telepéről indultak útnak.

b. i.

[caption id="" align="alignleft" width="225"] Bűnjel zacskó a lefoglalt vagonokon
[/caption]Informátoraink elmondása alapján a 200 tonna nyers repceolajat tartalmazó négy vasúti tartálykocsi kedden hajnalban a sarkadi székhelyű BIO-MA Magyarország Energiaszolgáltató és Ipari Zrt. telepéről gördültek ki, s Ausztria felé indultak.  

Sarkadi hírforrásaink szerint, mások mellett egy békéscsabai székhelyű társaságnak több mint kétszáz millió forinttal tartozik a BIO-MA Magyarország Zrt., s korábban e kiegyenlítetlen tartozás ellenértékeként ajánlották fel a biodízel alapanyagul szolgáló, jelentős mennyiségű repceolajat.

Az egyezséget követően a békéscsabai társaság bértárolási szerződést kötött a BIO-MA Magyarország Zrt.-vel. A sarkadi társaság viszont a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a rábízott idegen dologgal sajátjaként rendelkezett, így ellene sikkasztás bűntette miatt indulhat eljárás.

A MÁV-CARGO helyi képviselője, se megcáfolni se megerősíteni nem kívánta a vasúti szerelvényen lefoglalt, Békéscsabán veszteglő nyersolajszállítmány tényét. Az érintett békéscsabai cég képviselője kifejtette: az ügy jelenlegi, képlékeny voltára való tekintettel nem kíván nyilatkozni.

— A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya az ismeretlen tettes ellen, sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított ügyben október 21-én lefoglalta a mintegy 20 millió forint értékű, biodízel alapanyagul szolgáló 200 tonna nyers repceolajat — erősítette meg a Beol.hu információit Lup Zoltán rendőr őrnagy, a gazdaságvédelmi osztály vezetője.

Az üggyel kapcsolatosan természetesen a BIO-MA Magyarország tulajdonosi érdekeit képviselő Andreas Beert is szerettük volna megszólaltatni, ám többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült utolérnünk. Igény esetén később természetesen helyt biztosítunk közlendőjének.

Ma ugyanakkor Beszállítói egyeztetés tárgy megjelöléssel, Andreas Beer által október 21-én keltezett levelet kapott szerkesztőségünk. Ebből idézünk.

Tisztelt Partnerek,
Megbeszélésre hívjuk tisztelettel, egyeztetés céljából a BIO-MA Magyarország Zrt. minden egyes beszállítóját, akik irányába a BIO-MA Magyarország Zrt.-nek kiegyenlítetlen tartozása van. (időpont, helyszín)
Programpontok:
        A BIO-MA helyzetének ismertetése
        Könyvvizsgálói jelentés és mérleg bemutatása
        A pénzügyi rendezés lehetőségeinek ismertetése...

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Pecsét őrzi...
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!