Közélet

2015.12.08. 12:37

Fidesz: a magyar gazdák ellen tüntetett az ellenzék

A Fidesz szerint az ellenzék azért tiltakozik, nehogy a magyar gazdák vehessék meg a termőföldeket.

MTI

A kormánypárti frakció sajtóosztálya így kommentálta ellenzéki pártok közös keddi békéscsabai tiltakozását, amelyet a mezőhegyesi földárverések kezdetére szerveztek.
   
A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja az MTI-nek küldött közleményében azt írta: a most tüntetők kormányzásuk alatt a nagy múltú és korábban állami tulajdonú mezőhegyesi ménesbirtokot - sok más állami vagyonnal együtt - magánkézre játszották, és "ma is csak azért tiltakoznak, nehogy a magyar gazdák vásárolhassák meg a termőföldeket". Mezőhegyes sorsa valójában soha nem érdekelte őket - tették hozzá.
   
Hangsúlyozták: a polgári kormány nemzetgazdasági szempontból és helyben is kiemelt jelentőségű fejlesztést valósít meg a térségben.
   
Egyfelől lehetővé teszi, hogy a mezőhegyesi termőföldek egy részét a helyben lakó magyar földművesek megvehessék, másfelől a területek nagyobb részén - 3500-4000 hektáron - mintagazdaságként újjáalapítja a nagy hagyományokkal rendelkező mezőhegyesi ménesbirtokot. Vagyis magánkézből újból tartósan állami tulajdonban lévő mezőgazdasági vállalkozás lesz ugyanúgy, mint ahogy volt háromszáz éven keresztül, az állam pedig felelősséget kíván vállalni az ott dolgozó több száz emberért - írta a Fidesz-frakció.
   
Végül jelezték, hogy a munka koordinálására a kormány miniszteri biztost nevez ki.

Címkék#mezőhegyes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!