Közélet

2015.12.08. 12:35

Egyetlen mezőhegyesi földterület kelt el kedden

A keddi, békéscsabai árverésen meghirdetett öt mezőhegyesi földrészlet közül mindössze egyre akadt jelentkező, egy mezőgazdasági pilóta vette meg az 54,5 hektáros területet, amelyet korábban bérlőként művelt.

MTI – Fotó: Imre György

Fotó: IMRE GYORGY

Paulik Árpád elmondta: 1981 óta foglalkozik mezőgazdasági repülőgépekkel és permetezéssel a területen, az általa most megvásárolt földön van a központi reptere is. Emellett gazdálkodik is, búzát, kukoricát és repcét termel.    

"Nem volt más lehetőségem, ezt meg kellett lépnem" - fogalmazott. Kifejtette: attól tartott,  ha új tulajdonosa lesz a földnek, az első dolga lesz beszántani azt, és akkor nem tudta volna folytatni a repülést. Elárulta: saját forrásból és hitelből vásárolta meg a földet. "Megpróbáljuk kitermelni ezt a pénzt" - fogalmazott.    

Arról is beszámolt, nem tudja, jogilag hogyan alakul majd a föld sorsa, mi lesz a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. 2037-ig tartó haszonbérleti jogával. Mint mondta: nemrég írták alá a ménesbirtokkal a szerződést, hogy ő 20 évre bérli a társaságtól a területet.    

Az 54,5 hektáros földrészletet 167 millió 950 ezer forintért hirdették meg. Paulik Árpád volt az egyetlen vevőjelölt, a meghirdetett áron vette meg a területet.    

Kedden még öt, a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. haszonbérletében álló földterületet hirdetettek meg Békéscsabán, egyetlen megvételére sem regisztrált senki. December 15-ig a négy békéscsabai árverési helyszín közül az egyiken csak mezőhegyesi földterületeket árvereznek.

Címkék#mezőhegyes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!