Közélet

2016.12.04. 17:00

Átadták a megye szlovákságáért kitüntetést

A hagyományokhoz hűen december első szombatján tartották a megyei szlovák nemzetiségi napot és bált a kondorosi, városi sportcsarnokban.

Ny. L.

Háromszázötvenen vettek részt a rendezvényen, és immáron nyolcadik alkalommal ezen a kondorosi eseményen adták át a Békés Megye Szlovákságáért kitüntetést.

Idén Fehér Jánosné, a Csabacsűdi Szlovák Önkormányzat egykori elnöke vehette át az elismerést Krajcsovicz Andrásnétól, a megyei és a kondorosi szlovák önkormányzat elnökétől. A rendezvényen részt vettek a kondorosiak mellett a környező, szlovákok lakta települések képviselői is. Kondoros szlovákiai testvértelepüléséről, Nagysallóról is érkeztek vendégek Marián Kotora polgármester vezetésével.

A nemzetiségi napon részt vett Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Igor Furdík, Szlovákia békéscsabai főkonzulja is. A finom ételekről, a tárkonyos ragulevesről és a marhapörköltről tarhonyával Varga János helyi vendéglátós, a jó hangulatról a Melody zenekar gondoskodott. A medgyesegyházi szlovák asszonyok helyben sütötték a herókát (csörögét), a kondorosi Rózsa Pávakör, a Csabacsűdi Népdalkör és a Szarvasi Cervinus Színház a kondorosi iskola szlovák nyelvet tanuló diákjaihoz hasonlóan műsort adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!