Április 14-én szakmai napot tartott a DKEF

Április 14-én méretéhez képest nagyszabású eseménnyel készült a Dévaványai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A nagypénteken megtartott rendezvényen többek között családi mozival, kiállítással, kézműves foglalkozásokkal várták az érdeklődőket. (x)

Fotó: Ambruzs-Szabó József Fotó: Ambruzs-Szabó József

A rendezvény keretein belül adták át „Az Én Világom – Az Internet Világa Gyerekszemmel” elnevezésű rajzpályázat díjait. „A felhívásra igen szép számmal érkeztek remekművek, nem csak a kicsiktől és nem csak dévaványai gyermekektől” – mesélte Mile Lajos elnök. A zsűrinek igen nehéz feladata volt, a beérkezett rajzokból 18 kiemelt pályamunkát díjaztak. A oklevelet átvett diákok közül a legjobb munkát benyújtó 15 fő egy kirándulást is nyert a Főváros Nagycirkusz egyik előadására.

Fotó: Ambruzs-Szabó József Fotó: Ambruzs-Szabó József

A rendezvény folytatásában Dr. Tari Annamária pszichológus tartott egy izgalmas és érdekfeszítő előadást a generációk közötti digitális szakadékról és a mai kor gyermekekeit veszélyeztető internetezési szokásokról. Az előadásra főként szülőket és pedagógusokat vártak, akik rengeteg érdekes, ugyanakkor ijesztő tényt is halhattak. A Doktornő előadásában kiemelte a szenvedélybetegségek és az internet közötti összefüggést is, hiszen egy ártatlannak tűnő „posztolás” során is az agyunk pont azon része aktiválódik, amely a szenvedélybetegségekért is felel. A tanulságos előadásban szó volt a generációk különböző internetezési szokásairól – amíg a 30 és 40 éves generációknak az internet és a telefon csak egy eszköz, addig az ennél fiatalabb generációknak az internet maga egy élettér, mely jelentősen befolyásolja és hatással van offline életükre is.

Fotó: Ambruzs-Szabó József Fotó: Ambruzs-Szabó József

„Az előadás sajátja volt, hogy jelenlévők közül sokan úgy érezhették mintha csak nekik szóltak volna az elmondottak” – mondta Mile Lajos. „Egy olyan nagyszerű előadás fültanúi lehettünk, amely mindenkiben megmozgatott valamit, és amelynek még sokáig hatása alatt lehettünk.”

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal közreműködésének köszönhetően valósul meg!

Megyei Piactér