Programokért most is irány Gyula!

Ismét programokban gazdag hétvége vár a gyulaiakra, de a közelben élőknek is érdemes a fürdővárosba látogatniuk ezekben a napokban. A megszokott vár- és kastélylátogatásokat izgalmas programokkal egészíthetik ki. (x)

Pénteken este folytatódik a Kultur Cafe Klub sorozat; ez alkalommal farsangot és jelmezversenyt rendeznek a művközpontban (Béke sgt. 35.). A jó hangulatot az Antovszki Band biztosítja. Érdemes megismerkedni a sorozat többi eseményeivel is – az első félév kínálatáról itt olvashat bővebben.

Szombatra az Almásy-kastély kínálatát ajánljuk a családoknak. Délelőtt fél tizenegytől barokk kori alkotóházzal várnak, délután négytől a régi magyar kosztümös filmeket bemutató sorozatukban a Szent Péter esernyője című alkotást vetítik. A kastély minden szombatra tud egyébként programmal szolgálni, erről itt tudhat meg továbbiakat.

Vasárnapig tart Gyulán az Így szerettek című programsor, amit Valentin nap tájára, s a farsangi szezonra szerveztek a várba, az Almásy-kastélyba és az Erkel emlékházba. A három kiállítóhely izgalmas tematikus tárlatvezetései mellett a kastély állandó kiállítására belépőt váltókat egy süteménnyel is vendégül látják a Kastély Kávézóban.

A képzőművészet kedvelői a gyulai belvárosi sétát remekül kiegészíthetik Németh József festőművész kiállításának megtekintésével. A Hódmezővásárhelyen élt és alkotott mester emelt horizontú kompozícióin az emberi- és állatalakokat sajátos, szakrális hangulatú léthelyzetekben ábrázolta. A Kohán Képtárban (Béke sgt. 35.) csütörtökön megnyílt tárlat szombaton délután fél kettőtől, vasárnap délelőtt tíztől 13 óráig tekinthető meg.

Megyei Piactér