Jótékonysági koncert: az Evangélikus templomban lép fel Mága Zoltán

A nagycsaládosokért és a nevelőszülőkért koncertezik Békéscsabán Mága Zoltán világhírű hegedőművész május 21-én 18 órától az Evangélikus Nagytemplomban. A jótékonysági koncert a Békés Megyei Önkormányzat által útjára bocsátott Szeretlek Békés megye programsorozat harmadik állomása.

A hangversennyel a Békés Megyei Önkormányzat célja, hogy felhívja a figyelmet a nagycsaládok, nevelőszülők nehéz helyzetére, egy olyan problémára, mely az egész társadalmat érinti. Békés megyében 21 nagycsaládos egyesület működik, melyek irányító szerepét a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza látja el. 

A Békés megyei nevelőszülői hálózat kiépítését a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ vállalta magára. Ezen intézmények megsegítését tűzte ki célul a megyei önkormányzat a békéscsabai evangélikus nagytemplomban megrendezésre kerülő jótékonysági koncert megvalósításával. 

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott Mága Zoltán hegedűművész, aki 100 templomi koncert jótékonysági koncertsorozatával már 2009 óta járja az országot. A rendezvény fővédnöke Domokos László, a Békés megyei képviselő-testület elnöke, védnökei Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, valamint Kondor Péter evangélikus esperes.

A jótékonysági hangversenyre a belépés díjtalan, de a szervezők örömmel fogadják a koncertlátogatók adományait. Az így befolyt összeget a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ nevelőszülői hálózata, a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza, valamint a kisebb települések nagycsaládos egyesületeinek támogatásárára fordítják.

Pünkösd ünnepének közeledtével a szeretet felértékelődik, küldetéssé magasztosul. Tudjuk, dolgunk van a világban. Tennünk kell embertársainkért. Húsvét után ötven nappal a keresztény egyházak a Szentlélek eljövetelét ünneplik, így válik pünkösd az újjászületés szimbólumává.

Megújul a természet, megújul a lelkünk, egy gyermek tisztasága, ártatlansága költözik szívünkbe. S ilyenkor eszünkbe jut, milyen védtelenek, sebezhetőek gyermekeink. Szükségük van a biztonságot nyújtó, szerető környezetre, hogy egészséges, teljes értékű felnőtt váljon belőlük, aki bátran indul el a nagyvilágba megvalósítani önmagát. Ez a stabil, kiegyensúlyozott környezet, a család nyújtotta háttér minden gyermeket megillet, minden gyermeknek jár. A család a társadalom alappillére. A családból épül fel a közösség, az ország, a nemzet.

Megyei Piactér