Húszmillió forintot osztottak szét a csabai sportolók között

2017. június 19. 13:51 Gajdács Pál

Tíz békéscsabai sportoló részesül abban az egyéni támogatásban, melyet a felkészülés és a versenyeztetés során használhatnak fel. A szerződéseket ünnepélyes körülmények között hétfőn írták alá a békéscsabai városházán.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

A békéscsabai közgyűlés idén januárban módosította, és kiegészítette a sportkoncepció és sporttámogatási rendszert. Új támogatási formát hozott létre, melynek az a célja, hogy segítsenek az egyesületeknek az élsportolók világversenyeken való felkészítésében, ezáltal enyhítsék a klubok anyagi terheit. A támogatással a sportolókkal éreztetni akarják, hogy a város számára mennyire fontosak.

Kiss Tibor alpolgármester elöljáróban megjegyezte, nagyon fontos, hogy olyan sportolói legyenek Békéscsabának, akik példaképei lehetnek a következő generációnak.

— A sportolók eredményein múlik, hogy ki kerül be ebbe az új rendszerbe. A támogatás keretösszege húszmillió forint, mellyel megpróbáljuk enyhíteni az egyesületek anyagi terheit — mondta Kiss Tibor.

Bíró Csaba, a békéscsabai önkormányzat Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága elnöke megjegyezte, hogy év végén mindig megköszönték a sportolóknak az eredményes szereplést. Emellett azonban szerették volna a klubokon keresztül pluszösszeggel hozzájárulni és ezzel motivációt adni a sportolóknak ahhoz, hogy még gördülékenyebben tudjanak felkészülni a nagy versenyekre.

— Az összegek felhasználásába nem szólunk bele, de azt százszázalékosan a sportolóra, versenyeinek költségeire lehet elkölteni. Érezzétek a súlyát annak, hogy milyen fontos szereplői vagytok Békéscsabának — fordult Bíró Csaba a jelenlévő versenyzőkhöz.

— Ez az első év, amikor ezt a támogatási formát kipróbálhatjuk, bízunk benne, hogy elérte a célját. Büszkék vagyunk rátok és reméljük, hogy ti is azok vagytok a városra. A Sportszakmai Tanácsadó Testület az elkészített pontérték-táblázatában két évet vettünk figyelembe, éppen azért, hogy ha valaki például megsérül, akkor ne zárja ki magát ebből a támogatási körből, ne csak egy pillanatnyi állapotot tükrözzön a rendszer. Annyit kérünk csak, hogy amikor lehetőségük van, népszerűsítsék Békéscsabát, a város sporteseményeit.

Bró Csaba hozzátette, hogy az esélyegyenlőség biztosítása érdekében elkötelezettek a parasportolók felé is. A hallássérült atléta, Mihály Réka is bekerült a tíz sportoló közé. Édesapja, Mihály László köszönetet mondott a támogatásért, amit ha nem kap meg, lánya nem vehetett volna részt a junior Eb-n, és nem szerezhetett volna két távon is aranyérmet.

A szerződést Márton Anita és dr. Baji Balázs már korábban ellátta kézjegyével, a két atléta a felkészülés, illetve a munkahelyi elfoglaltság miatt nem lehetett tegnap jelen, és hiányzott a két tornász, az érettségiző Makra Noémi és az államvizsgázó Böczögő Dorina, valamint a vívó Petri Renáta is.

Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója nagy örömmel vette a támogatást és biztosította a várost, hogy az összeget rájuk fogja fordítani. Az atlétikai klub sportolói részesülnek a legnagyobb számban, Márton, dr. Baji és Mihály mellett a junior Európa-bajnokságra készülő akadályfutó, Pavuk Tíra, és az olimpikon gyalogló, Kovács Barbara került be a körbe.

A sportolók közül az Európa-bajnoki ezüstérmes, kétszeres bronzérmes Bohus Richárd külön is megköszönte a segítséget.

— Mivel én az Egyesült Államok és Magyarország között ingázom, ezért különösen fontos a segítség. Köszönöm, hogy ezt a bizalmat megkaptam és remélem, hogy sok jó eredményt hozok majd a városnak — mondta a Békéscsabai Előre Úszó Klub 24 éves versenyzője.

Az egyéniben junior világbajnoki ezüstérmes Bohus Réka megjegyezte, hogy bár már nem Békéscsabán él, (de még mindig a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia versenyzője!) közel érzi magához a várost.

— Nagy motivációt adott ez a támogatás, örülök és nagyon köszönöm! — mondta.

A legtöbb támogatást, Márton Anita kapja 7 millió forintot, dr. Baji Balázs 3 és fél, Bohus Richárd 2 millió 700 ezer, Kovács Barbara és Makra Noémi 1 millió 300 ezer forintot kap. A támogatást egyebek mellett élsportolói ösztöndíjra, foglalkoztatásának költségeire, az élsportolót segítő szakember utazási- és szállásköltségeinek fedezésére, sportszerekre, felszerelésekre lehet felhasználni.

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Húszmillió forintot osztottak szét a csabai sportolók között

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Rosszul alszik? Vigyázzon, nagy baj lehet belőle!

Depresszióhoz vagy 2-es típusú cukorbetegséghez is vezethet, ha hónapokig nem piheni ki magát.

Elek Ákos: Andorra a becenevem a Kajrat öltözőjében

Elek Ákos: Andorra a becenevem a Kajrat öltözőjében

A cukkolás ellenére a válogatott középpályás csak jókat tud mondani Kazahsztánról.

PAFC: a Balmaz és a Loki válogatottat vinne; a Sepsi is érdeklődik

Hat volt válogatott is távozhat. Többen is Csákvárra kerülhetnek még a nyáron.

Hátsó füves: „Hová rúgod, te szerencsétlen?!" – Pitkin, a zabolázatlan riporter

A kárpátaljai zenész „Az anyátok pi...át!" című dallal köszöntötte a szovjet tiszteket. Zúgó tapssal fogadták.

DVSC: Tisza Tibor egy év után visszatért a csapathoz

DVSC: Tisza Tibor egy év után visszatért a csapathoz

2014-ben egyszer már viszament a Debrecenbe, de tavaly az NB II-es Nyíregyházánál játszott.

El: ciprusi játékvezető az FTC meccsén, macedón a Vidién

A Vasas izraeli vendégjátékán a szerb Nenad Djokics fújja majd a sípot.

Férfi kézi BL: jön a Szeged–Barca és a Veszprém–Celje meccs

Már most biztos, hogy a Kiel, a PSG és a Flensburg ugyanabban a csoportban szerepel majd.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér