Hadházy vádjai, Simonka feljelentést tesz

2017. január 10. 18:06 M. P. M.
Hadházy Ákos, az LMP társelnöke Békéscsabán tartott sajtótájékoztatót, ahol Simonka György cégeiről beszélt. Az országgyűlési képviselő jogi lépéseket tesz az őt ért vádak miatt.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Hatalmas mennyiségű, követhetetlen céghálózat kapcsolódik Simonka György országgyűlési képviselő személyéhez — kezdte keddi békéscsabai sajtótájékoztatóját Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, országgyűlési képviselő.

A honatya – aki Takács Péter helyi képviselő meghívására érkezett a városba – szerint a családtagok, rokonok, barátok által alapított, tulajdonolt cégek, alapítványok, szociális szövetkezetek alapvetően az uniós források megkérdőjelezhető felhasználására specializálódtak. A politikus úgy fogalmazott, több esetben egyértelműen törvénytelenül költötték el az elnyert összegeket.


— Például a Simonka György közvetlen érdekeltségébe tartozó Simba Hungary Kft. megbízta a szintén hozzá köthető Likefest Kft.-t, hogy húszmillió forintért 12 hétvégén tartsanak paprika- és dinnyekóstolást tíz hipermarketben. A közbeszerzés kijátszását veti fel az eset — említett konkrét példát Hadházy Ákos. Hozzátette, szintén a visszaélés gyanúja vetül arra a pályázatra is, melynél a kormánypárti képviselő családjának a cége EU-s telephelyfejlesztési támogatást vett fel egy autómosóra, aminek a pályázatban megadott címen nem találták nyomát.

– Ezekért a hazugságokért kénytelen vagyok jogi lépéseket tenni – reagált a fentiekre megkeresésünkre Simonka György. – Nagyon szomorú vagyok, hogy az év még csak alig kezdődött el, és máris ilyesmikkel kell foglalkoznom, pedig rengeteg a teendőm. Most például azért dolgozom, hogy minden településen felújíthassuk az óvodákat.

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Hadházy vádjai, Simonka feljelentést tesz

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Így puskáztak a Ming-dinasztia diákjai

Több száz éves könyvecske került elő.

Megvan a pontos dátum, mikor nyílik a soroksári IKEA

Kicsit csúsznak, de nyár elején azért kinyitnak.

Megyei Piactér