Csak rezsi és más semmi: a fiatalokat segítenék Békésen

2017. június 19. 17:25 Papp Gábor
A fiatalok helyben maradását támogató, több összetevős program körvonalazódik Békésen. Az uniós pályázati források segítségével tervezett projektben egyebek mellett olyan önkormányzati lakhatást biztosítanának, ahol bérleti díjat nem, csak a rezsit kellene fizetniük a 18 és 35 év közötti résztvevőknek. Kapcsolatot teremtenének emellett a munkavállalók és a fiatalok között.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Napjainkra már az egész országban problémát jelent a fiatalok helyben tartása, a megfelelő munka és lakhatás biztosítása – vezette be a programmal kapcsolatos hétfő délutáni fórumot Kálmán Tibor alpolgármester.

Mint azt a polgármesteri hivatalban megtartott eseményen elmondta, az Esély Otthon című uniós pályázatra nyújtják be a szakmai anyagukat, és kedvező döntés esetén sokak számára realitássá válhat, hogy Békésen maradjanak, illetve a városba költözzenek. A kiíráson a három- és húszezer közötti lakosságszámú települések indulhatnak.

Izsó Gábor polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat folyamatosan igyekszik tenni a fiatalok helyben maradásáért, és a hétfő délutáni fórum az igények felmérését is szolgálta.

- A tervezett projektben húsz lakást újítanánk fel, és azokat bérleti díj nélkül, maximum két éven keresztül bocsátanánk a célcsoport, a 18 és 35 év közötti fiatalok rendelkezésére – ecsetelte. - Nekik csak a rezsidíjat kellene fizetniük.

Tárnok Lászlóné, a város jegyzője arra hívta fel a figyelmet, hogy számos, az elhelyezkedést segítő elemet is beépítenek a programba.

- Az életpálya tervezését segítő szolgáltatások válhatnak elérhetővé – folytatta a gondolatot. - A szakemberek feltérképezik majd a helyi munkaerő-piaci lehetőségeket, illetve a foglalkoztatókkal partnerséget alakítanának ki, felmérik az igényeiket. A helyi gazdaságba való bekapcsolódást lehetővé tevő ismeretátadás ugyancsak szerepel az elképzelések között.

Tárnok Lászlóné szólt arról, hogy személyre szabott felkészítéssel segítenék a hazai és uniós pályázati programokban való részvételt. Ebben az esetben munkaerő-piaci elhelyezkedést támogató egyéni fejlesztésről van szó. A hazai és uniós támogatási rendszer egyre több lehetőséget ad ugyanis a fiataloknak arra, hogy pályázati támogatásból akár egyéni vagy egyéb típusú vállalkozás létrehozását, akár egyéb, a munkavállalást támogató lehetőségek megteremtését elősegítsék. Ez a terület ezért is lényeges.

Deákné Domonkos Julianna önkormányzati képviselő a városi ifjúsági koncepció részleteit mutatta be. Aláhúzta, hisz a program megvalósulásában.

- Arra kérném a fiatalokat – fordult a megjelentekhez –, hogy tegyenek javaslatokat, fogalmazzák meg elképzeléseiket, hiszen ez sokat segít nekünk is.

A vállalkozók inspirációt adhatnak

A fórumon több javaslat is elhangzott. Egy fiatalember kezdeményezte olyan előadássorozat szervezését, amelynek részeként vállalkozók mesélnék el élettörténetüket, adnának inspirációt az ifjabb generáció tagjai számára. Egy külföldön dolgozó gyermekét is képviselő hölgy a letelepedés anyagi támogatását szorgalmazta. A városban igényelhető ehhez kamatmentes kölcsön, illetve Izsó Gábor polgármester nem tartotta kizártnak, hogy a későbbiekben ingyenes vagy kedvezményes árú telkekkel is támogatni tudják a fiatalokat.

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Csak rezsi és más semmi: a fiatalokat segítenék Békésen

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Mikler: A harmadik helyért is küzdeni kell az Eb-n

Mikler: A harmadik helyért is küzdeni kell az Eb-n

„Ősszel az lesz a legnagyobb feladatunk, hogy alkalmazkodjunk az új kapitány stílusához.”

Vasárnapi sportműsor: F1, Michelisz, Konföderációs Kupa

Újra a medencében a férfi vízilabda-válogatott • Döntő a női kosár Eb-n • HFL.

C. Ronaldo beérte Kocsist, Portugália csoportelső

Portugália félidőnként két gólt szerezve legyőzte Új-Zélandot. CR7 75 góljával beérte Kocsis Sándort.

Haladás: távozik Szombathelyről a kulcsember – hivatalos

Haladás: távozik Szombathelyről a kulcsember – hivatalos

Iszlai Bencének kétéves szerződést ajánlottak, ő azonban nem fogadta el azt.

F1: Erre jelenleg senki sem képes, csak Lewis – Lauda

Alonso: Sajnálom, hogy mindenkit megzavar a végsebességünk, de ez van.

La Liga: exliverpooli duplázó, megvan a harmadik feljutó

A Tenerife hiába érkezett előnnyel a Getafe otthonába, a hazaiak ünnepelhettek.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér