hírek, képek, témák - Gazdaság

Aggódnak a belvíz miatt Békésben

2017. február 21. 10:18

Noha az elöntött területek nagysága fokozatosan csökken, két megyében, Békésben és Csongrádban továbbra is aggasztó a helyzet.

A tavalyi mérleg: rekordhozam, alacsony felvásárlási ár

2017. február 16. 17:26

Összevont osztályülést tartott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei szervezete csütörtökön a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Támogatott mesterképzés a kamarával – hó végéig jelentkezhet!

2017. február 16. 16:58

A mesterképzés az adott szakterület magas szintű gyakorlati művelésének hivatalos elismerése. Vágjon bele most – jelentős kamarai támogatással! Jelentkezési határidő: február 28. (x)

Érezhető emelések a versenyszférában

2017. február 7. 15:53

Sok minden ösztönzi a munkavállalókat, de alapvető a bérezés. Megyénkből jellemző volt az elmúlt években az elvándorlás az ország más részeibe, külföldre, ami jelenleg is tapasztalható. Ugyanakkor Békésben, a versenyszférában is egyre több cég, vállalkozás igyekszik a kötelezően előírt minimálbérnél és garantált bérminimumnál többet fizetni, hogy a karrierjüket itthon elképzelőknek alternatívát nyújtson.

Hogyan előzze meg az adatvédelmi bírságot?

2017. február 6. 15:39

Ingyenes adatvédelmi tanácsadás a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. (x)

Madárinfluenza: országos zártan tartást rendeltek el

2017. február 2. 14:06

Magyarország teljes területére elrendelte a baromfik zártan tartását Bognár Lajos országos főállatorvos.

Nyilatkoztak vagyonukról a megyei parlamenti képviselők

2017. február 2. 08:17

Nyilvánosságra hozták az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatait. Békés megyét a négy választókerületből Dankó Béla, dr. Kovács József, Simonka György és Vantara Gyula képviseli a Parlamentben.

Gyakorlati oktatók mesterré válását támogatja a kereskedelmi és iparkamara

2017. február 1. 08:29

A támogatás célja az iskolai rendszerű képzés keretében külső képzőhelyen gyakorlati oktatást végző szakemberek első mesterré válásának elősegítése, valamint ennek érdekében a mesterképzésük és mestervizsgáztatásuk teljes körű lebonyolítása. (x)

Mestervizsga elnöki pályázat

2017. január 30. 05:46

A mestervizsgákon az elnöki teendők ellátására a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országos pályázatot hirdet, mestervizsga elnökök országos névjegyzékébe történő felvételére. Pályázni február 10-ig lehet, a feltételekről és a jelentkezés módjáról a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztat. (x)

Értelmetlennek tartják az online pénztárgépet a taxisok

2017. január 28. 09:05

Az egyszeri 80-90 ezer forintos beszerzési költség mellett más bajuk is van a békéscsabai taxisoknak az online pénztárgépekkel: gyorsan lemerül az aksijuk, nehezen elhelyezhetőek a műszerfalon, és azt sem igazán értik, miért kell bele GPS. Értelmetlennek tartják a pénztárgépet azért is, mert a taxióra minden adatot rögzít. Szinte mindegyik csabai taxis KATA-s kisadózó, így bevételtől függetlenül fizetik meg havonta az ugyanakkora adót.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | következő »
Megyei Piactér