Labdarúgás - NB III. Dél-keleti csoport

2024.05.12. 21:16

Kevés volt a játék a bajnok részéről - galériával

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi 28. fordulójában már bajnokként fogadta aktuális ellenfelét a Békéscsaba 1912 Előre csapata. A pályán viszont most nem igazán látszott meg, hogy ki a listavezető és ki harcol a bennmaradásért? A szegedi fiatalok nagy küzdelemre késztették a lilákat, igaz a győzelmet eredményező gólt a hazaiak szerezték, és ezért a teljesítményért is három pont járt.

Bakulya Mihály

Bora György és Krnács Richárd is sokat tett a vasárnapi győzelemért

Fotó: Bencsik Ádám

Békéscsaba 1912 Előre–Szeged-Csanád GA II. 1–0 (1–0)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 550 néző. Vezette: Tóth Tamás (Tőkés Róbert, Gergely Márton).

Békéscsaba: Krnács – Kuzma, Farkas M. (Kovács G., 41.), Bora – Komáromi (Mihály, 67.), Tóth M., Pintér, Zvara (Ilyés T., 80.), Kóródi – Vólent (Zádori, 67.), Sármány (Hulicsár, 67.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Szeged II.: Onódi – Berta, Benyó, Gyuga, Dudás (Fábiánkovits, 80.) – Nagy D. (Maronyai, 16.), Sándor M., Lestyán, Bakó – Pataki, Doncsesz. Vezetőedző: Igor Bilics.

Gólszerző: Vólent (1.). Kiállítva: Lestyán (93. – utolsó emberként szabálytalankodott).

Az Előre a középkezdést követően nyomban vezetést szerzett Vólent közeli fejesével, ám azután a szegedi csapat nyomban egalizált is Doncsesz révén, a játékvezető les miatt visszavonta a gólt. Az Előre dominálta a játékot, de nem igazán tudott helyzetbe kerülni a szervezetten játszó Tisza-partiakkal szemben. A szünet után sem állt be látványos fordulat. A lilákban ezúttal nem volt annyi kreativitás, hogy megnyugtatóvá tegyék az előnyüket. Ellenben a szegediek felbátorodtak a félidő közepén, kétszer is alaposan megtornáztatták Krnács kapust. Nyomban hármat cserélt Csató Sándor, friss támadókat bevetve, de ezúttal ez sem hozta meg a fordulatot. A szegedi fiatalok sokat tettek az egyenlítés érdekében, igazán komoly veszélyt még sem jelentettek, az eredménynek mégis a csabaiak örülhettek jobban.

Jó: Kuzma, Kovács G., Bora, Krnács, ill. Sándor M., Bakó, Benyó, Onódi.

Csató Sándor: – A korai gól után azt gondoltuk hogy sima lesz, a Szeged viszont nagyon jó focit mutatott be, ami meg is lepett bennünket. A győzelemnek örülök, de a mutatott játék nagyon kevés volt. Bízunk benne, hogy az osztályozóig van annyi időnk, hogy visszatérjünk a régi kerékvágásba.

Következik. 29. forduló. Május 19., vasárnap, 11.00: Vasas FC II.–Erzsébeti SMTK, Kecskeméti TE II.–Füzesgyarmati SK. 17.00: Szolnoki MÁV FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., Körösladány MSK–Békéscsaba 1912 Előre, Hódmezővásárhelyi FC–BKV Előre, Ceglédi VSE–FC Dabas, Pénzügyőr SE–Bp. Honvéd II., Monori SE–Martfűi LSE.

Mesterlövészek

19 gólos: Wirth Dániel (ESMTK)

17 gólos: Kerék László (BKV Előre)

16 gólos: Zádori Krisztián (Békéscsaba)

14 gólos: Kriska Norbert (Martfű), Molnár János (ESMTK)

13 gólos: Vólent Roland (Békéscsaba)

12 gólos: Iván Milán (Szolnok), Pataki Zoltán (Szeged II.)

11 gólos: Annus Árpád (Cegléd 2, Szolnok 9), Hulicsár Máté (Monor 7, Békéscsaba 4), Pintér Norbert (Békéscsaba)

10 gólos: Artner Dávid (Kecskemét II.), Haragos Viktor József (Bp. Honvéd II.), Horváth László Dávid (Monor), Simon Benedek (Bp. Honvéd II.)

9 gólos: Gréczi Márton Péter (Hódmezővásárhely), Sándor Raul Benjámin (Füzesgyarmat), Sármány Kristóf (Békéscsaba)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában