Díszítőművészet

2022.08.22. 08:43

A hímzésekkel is megszólítják a fiatalokat Orosházán

Jelenben a múlt - az orosházi szálánvarrott és szabadrajzú hímzés motívumai hétköznapi tárgyainkon címmel látható az Orosházi Díszítőművészeti Kör időszaki kiállítása a Petőfi művelődési központban.

Cs. I.

Varga Jánosné, az Orosházi Díszítőművészeti Kör vezetője (Fotó: Für Henrik)

Varga Jánosné, az ügyes kezű asszonyok vezetője elmesélte, hogy 2021 óta nem volt alkalmuk bemutatkozni közönség előtt. A koncerttermi előcsarnokban most két héten át láthatók azok a munkák, melyeket az utóbbi időszakban készítettek az asszonyok.

Tagjaikkal heti rendszerességgel találkoznak, hétfőnként együtt hímeznek, megosztják egymással a kézimunkázással kapcsolatos praktikáikat, tapasztalataikat. 

A múltban készített terítők mellett most olyan használati tárgyakon (lánykaruha, táska, mellény) megjelenített hímzett motívumokkal jelentkeznek, amelyekkel szeretnék felkelteni a fiatalabb korosztály figyelmét is a hímzés iránt. Már készülnek 2023-ra, a városalapítás évfordulójára egy kiállítást terveznek és szeretnék, ha klubjukhoz csatlakoznának az ügyes kezű lányok, asszonyok.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!