Hulladék

2024.05.01. 10:22

Ezeken a hétvégéken lesz lomtalanítás Békéscsabán

Május 4-én és 11-én, azaz két májusi szombaton tartanak lomtalanítást Békéscsabán – közölte a szemétszállító cég.

Licska Balázs

Május 4-én az első körzetben lehet kitenni a feleslegessé vált holmikat, azaz Jaminában, a Kenderföldeken, Mezőmegyeren, Fényesen, Gerlán, a Dobozi út elkerülőn kívüli szakaszán, valamint a Szója és a Meteor utcákban. Május 11-én pedig a második körzetben viszik el a lomokat, vagyis a belvárosban, az első, a második, a harmadik, a negyedik és a hatodik kerületekben, Vandháton, a Béke-, a Keleti- és a Borjúréti-kertekben, a Kastélyszőlőkben.

lomtalanítás, Békéscsaba
Jön a lomtalanítás: szétszedett bútort ki lehet tenni, régi tévéket és hűtőszekrényeket viszont nem visznek el Illusztráció: MW

A közszolgáltatónál, a Tappe Kft.-nél azt kérték, hogy csak akkora lomokat tegyenek ki a békéscsabaiak, amilyeneket a szakemberek kézi erővel meg tudnak emelni és be tudnak tenni a kukásautóba, azaz maximum 100x100x80 centimétereseket. 

Azt is közölték, hogy mit lehet kitenni lomtalanításkor és mit nem. Ki lehet pakolni bútorokat, ágyneműket, ruhákat, matracokat, szőnyegeket például; ugyanakkor nem viszik el az építési törmeléket, az elektromos háztartási eszközöket, a gumikat. Hangsúlyozták, hogy az el nem szállítható hulladékok egyes típusai leadhatók a hulladékgyűjtő udvarokban, és immár működik ilyen Békéscsabán, a Kétegyházi útról nyíló Bohn Mihály utcában is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában