díszítőkör

2020.01.19. 17:00

Átadják egymásnak a tudást az orosházi hímzők

A díszítőművészeti kör tagjai rendszeresen találkoznak, a hétfői délutánokon előkerül a tű, a fonal. Megfáradt kezei nyolcvanon túl már nem engedelmeskednek, ám Sonkolyos Károlyné is ott van minden foglalkozásukon, és útmutatást ad a hímzőknek. A napokban is találkoztunk vele, velük a Petőfi Művelődési Központban.

Cs. I.

A szakkör vezetését Varga Jánosné vette át hónapokkal ezelőtt, most két társával együtt rendszeresen Békéscsabára jár, ahol újabb díszítőelemeket (subrika, mesterke) tanulnak.

– A tagja vagyok 12 éve ennek az ügyes kezű közösségnek. A hagyományok tisztelete, ápolása és a motívumvilág megőrzése mellett baráti a közösségünk. Itt mindig lehet valami újat elsajátítani. Ez az önképző igény folyamatosan bennem, bennünk van. Békéscsabáról hazatérve pedig átadjuk társainknak a tapasztalásainkat – mutatta a rajzos tudományt, amivel most ismerkednek a hímző asszonyok.

Folyamatosan igyekeznek tudásukat bővíteni. /A szerző felvétele/

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában