Döbbenet

2024.05.16. 15:23

Orbán Viktor lelövését pezsgővel ünnepelné Magyar Péter rajongója

Egyes baloldali politikusok, illetve híveik közösségi oldalán döbbenetes kommentekben írtak arról, hogy a magyar kormányfő hasonló sorsot érdemelne, mint szlovák kollégája.

MW

Magyar Péter tüntetése a Kossuth téren

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Döbbenetes kommentek sokasága született néhány óra alatt a szlovák miniszterelnök, Robert Fico ellen elkövetett merényletről közzétett bejegyzések alatt egyes baloldali politikusok, illetve híveik közösségi oldalán. Miközben nem lehetett tudni, hogy a szomszéd állam kormányfője életben marad-e, a magyarországi ellenzéki politikusok posztjai alatt olyan minősíthetetlen szövegek jelentek meg, amelyekben párhuzamot vontak Robert Fico és Orbán Viktor között, és a magyar miniszterelnök elleni hasonló merényletről értekeztek, mint lehetséges, vagy egyenesen kívánatos eseményről.

A háttérember

Az egyik legsúlyosabb megjegyzéseket tartalmazó oldal Láng Balázsé, aki Magyar Péter lelkes támogatója és egyébként régi baloldali háttérember. 

Szó szerinti idézetek Láng és követői a Talpra Külföldön Élő Magyarok nevű Facebook-csoportból:

Láng Balázs: Mindenki tegye a kezét a szívére: mi az első gondolatotok? Nem, ó nem, hessentsétek el! -- (Ő később átírta bejegyzést: Fico állítólag élet és halál között van. Ez mondjuk rémes.)

Ezt követően Láng óvatosabban fogalmazott, de így is tovább provokálta a csoport tagjait: „Szegény Fico, úgy látszik a szlovákoknál hamarabb elszakad a cérna.”

 

Egy hosszabb kommentben pedig reményét fejezte ki, hogy Fico életben marad és felépül a sérüléseiből, de hozzáfűzte: „A történteket ugyanakkor nem tudom elvonatkoztatni attól a gyűlöletkeltő, megosztó politikától, amiben Fico személyes felelőssége megkerülhetetlen. Intő jel ez mindenkinek, aki egy társadalomban nem a békét, hanem a gyülöletet, az ellenségképzést tekinti rendező elvnek.”

A magyar politikai életre utaló nyilvánvaló párhuzamra ugrottak is a kommentelők és érkeztek az egyre durvább reakciók. „Zaleczki Takacs Gyöngyi Perle: Láng Balázs bizony! Csak a #magyarbalga# !!! Robi Szanto: Ebben az a borzalom, hogy sajnos tudnak politikusok, kimondom a viktor pld ilyen szélsőséges indulatokat kelteni bennem is sok év aljas tevékenységeivel, hogy ha lelőné valaki, nem siratnám, sőt... És bocs, de maguknak köszönhetik, megdolgoztak érte. Teccettek volna rendes, becsületes jóindulatúan politizáló emberek lenni. De nem tetszettek. Sorry…”

Bajusz már pezsgőt bontott volna

Aztán bekapcsolódott a diskurzusba egy Bajusz József néven szereplő személy is, aki nyíltan azon viccelődött, hogy már pezsgőt akart bontani, mert azt hitte, hogy Orbán Viktort lőtték le. 

„Én meg már azt hittem a csutit viszik, be is raktam a pezsgöt a hütöbe most vehetem ki.” 

 

Aki „a fél világot hazahozta” Magyarnak

Lángról azt érdemes tudni, hogy régóta segíti a dollárbaloldalt: 2007-ben a Gyurcsány-kormány – soha meg nem épült – kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgatója volt. 2017–2018 között másfél éven keresztül a Hír TV szerkesztője (amely ekkor még Simicska érdekeltségébe tartozott). Itt együtt dolgozott Magyar testvérével, Magyar Mártonnal.

A kampány után kiköltözött Londonba és közel négy évig szabadúszó újságíróként és kommunikációs szakemberként dolgozott, de továbbra is részt vett kampányokban. Létrehozta az „Angliai Magyarok a 2022-es kormányváltásért” nevű Facebook-csoportot és egy saját weboldaluk is volt diasporaaid.co.uk néven. Tehát a dollárbaloldal érdekében mozgósított külföldön.

Ilyen előzmények után kötött ki április 6-án Magyar Péter mellett a Kossuth téren rendezett tüntetésen a színpad mögött. Ahogy fogalmazott: „Hazajöttem, és hoztam magammal a fél világot…”

Láng Balázs később a Klubrádiónak adott interjúban több leleplező állítást tett Magyar Péter korteskedésének finanszírozási hátteréről. 

– Nagyon sokan, tömegek (támogatják) külföldről, (…) nem kell megfejteni, hogy kap-e külföldről támogatást, mert kap! – jelentette ki Láng. Noha egy másik interjúban, a Magyar Hangnak igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy mindössze kívülállóként szemléli a baloldal új messiásának tevékenységét, s hogy nincs „formalizált kapcsolata” Magyar Péterrel, Bolgár György műsorvezető kérdésére ennek ellentmondóan fogalmazott: „Igen, én személyesen is támogatom Magyar Pétert és támogatni is fogom”.

Láng – mint fentebb már utaltunk rá - egy Magyar Pétert támogató Facebook-csoportban is mozgósít a külföldi magyarok között, ahol a kormány megbukásáról és Orbán Viktor miniszterelnök börtönbe zárásáról értekezett. Figyelemre méltó, hogy Láng Magyar Péter közeli tanácsadójaként tünteti fel magát. Láng Balázs a baloldal iránti politikai szimpátiáját sem rejtette véka alá a klubrádiós interjúban, ahol azzal is eldicsekedett, hogy néhány évvel ezelőtt az időközben DK-s országgyűlési képviselővé avanzsált Kálmán Olga műsorának volt a szerkesztője.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában