Röplabda

2024.04.19. 09:34

Békéscsaba: megállítani a MÁV Előrét

Miközben az arany-, és az ezüstérem már szerdán gazdára talált (a Vasas Óbuda a harmadik mérkőzését is biztosan megnyerve sorozatban a harmadik, összességében a kilencedik bajnoki címét szerezte meg az először döntős Kaposvári NRC ellen) a női röplabda Extraligában, addig a harmadik legfényesebb éremért küzdő Swietelsky-Békéscsaba és a MÁV Előre Foxconn között még nem ért véget a csata.

Gajdács Pál

A MÁV Előre szerdán Békéscsabán megfordította a bronzpárharc állását, így a tavalyi bajnoki ezüstérmes Swietelsky-Békéscsaba innentől kezdve már tényleg nem ronthat, a szombati székesfehérvári, és az ötödik viharsarki összecsapást is meg kell nyernie, hogy ne szakadjon meg a csapat 2013 óta tartó fantasztikus sorozata, melynek során minden évben ott volt a dobogó valamelyik fokán (a tetején öt alkalommal is!).

A Csaba egy egyről várta a szerda esti második hazai mérkőzést és ha nyer, szombaton idegenben bebiztosíthatta volna a bronzérmet, ehelyett elkótyavetyélte a pályaelőnyt. A csapat kétszettes hátrány után produkált egy nagy menetelést, hiszen visszajött, ám az egyenlítés után a rövidített játékban már nem bírta az idegek csatáját, a véghajrában Király-Tálas Zsuzsannáék öt, míg Margarita Stepanenkóék egy pontot hoztak össze.

A MÁV Előre ezzel nagyon közel érezheti magához a klubtörténeti bajnoki érmet, a saját kezébe vette a sorsát, a békéscsabaiak pedig a lehető legnehezebb helyzetbe kerülve feszülhetnek neki a reményeik szerint nem a legutolsó bronzmeccsnek.

A mérkőzés első számú játékvezetője Mezőffy Zsolt lesz, munkáját Halász Enikő segíti. A 16.30 órakor Székesfehérváron, a Videoton Oktatási Központban kezdődő találkozóról a hunvolley-tv élő közvetítést ad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában