Felvonulás

2024.05.13. 10:30

Traktorokkal telt meg Okány - galériával

Traktoroktól hemzsegett szombaton Okány, az Okányi Nyugdíjasok Egyesülete által szervezett felvonulás és bemutató apropóján.

Licska Balázs

Nagyjából hatvan traktor jelent meg az okányi rendezvényen. Fotó: Lehoczky Péter

Szívós László polgármester elmondta: a civil szervezet tavaly rendezte meg első alkalommal a traktoros programot. Hozzátette, hogy az akkori létszámhoz képest idén jóval több gép és érdeklődő jelent meg az eseményen, nagyjából hatvan traktort csodálhatott meg a közönség a helyi és környékbeli gazdáknak, gyűjtőknek köszönhetően. A gépekkel fel is vonultak a rendezvényen, a menet egészen az internátusig tartott.

Szívós László polgármester – aki többek között dr. Kovács József országgyűlési képviselő társaságában vett részt a rendezvényen – hozzátette, hogy közben nyolc bográcsban készült az étel, illetve színpadi programok ugyancsak zajlottak, míg a gyerekekre ingyenes ugrálóvár, játszóvár és arcfestés is várt.

A helyi óvodások és általános iskolások anyák napja apropóján köszöntővel készültek, valamint a nemrég egy versenyen első helyezést elért ötödik osztályos néptánccsoport szintén fellépett. Az okányi születésű énekművész, Somogyi Erika is egy műsorral jelentkezett, a Sztojka zenekar kíséretében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában