Orosháza

2024.05.13. 12:54

Ovisok ismerkedtek fúvós, vonós, ütős hangszerekkel – videóval

Megtelt hétfőn Orosházán a művészetek háza. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola idén ezt a helyszínt választotta, hogy a kíváncsi érdeklődők megismerkedjenek a hangszerekkel, a hangok varázslatos világával. Minden produkció nagy sikert aratott a nézők, az óvodások körében.

Csete Ilona

Az orosházi óvodásokkal megtelt a művészetek háza hétfőn reggel, ők érkeztek az idei nagy hangszerválasztóra. A művészeti iskola hagyományos programja ez, cél, hogy felkeltsék az érdeklődést a hangszertanulás iránt. A zenei eszközök nagy családjában igen széles a választék, erről a közönség meggyőződhetett. Növendékek és tanáraik álltak színpadra és bemutatták tudásukat, miközben a furulyáról, az ezüstösen csillogó klarinétról, majd a zongoráról, a vonós és ütős hangszerekről is hallottak sok érdekeset. Az ismerős dallamok között a Mézga család rajzfilm zenéje is felcsendült.

A hangszerválasztón a növendékek tanáraikkal együtt léptek fel
A hangszerválasztón a növendékek tanáraikkal együtt léptek fel. A szerző felvétele

Ahogy a házigazdák fogalmaztak: a vidám hangok társaságában eltöltenek egy kis időt, majd a kíváncsi ovisok kézbe is vehetik a látott hangszereket.
Akkora az érdeklődés, hogy a játékos, mesés történetekbe belecsempészett sok új ismerettel, élménnyel kedden és szerdán is várják az orosházi gyerekeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában