Állatvédelem

2024.05.12. 09:45

Gyűjtöttek a gazdátlan kutyák javára Battonyán

Egy baráti társaság, állatszerető, az állatvédelmet népszerűsítő közösség idén is összefogott, támogatókat szerzett és megrendezte szombaton délután azt a jótékonysági napot, aminek a célja az volt, hogy a Battonyai Állatmentők Alapítvány munkájára ráirányítsa a figyelmet, a gazdátlan kutyusoknak tápot, a tartásukhoz támogatást gyűjtsön.

Csete Ilona

Felhívták a figyelmet a felelős állattartásra

Fotó: BMH

Szereted az állatokat? Fontos számodra az állatvédelem? Szeretnél többet megtudni, mit tehetsz kedvenced jóllétéért? Netán szeretsz támogatni, futni? Akkor szombaton köztünk a helyed – így csalogatták az érdeklődő battonyaiakat a programra, ami Boros Csaba polgármester köszöntőjével kezdődött, majd Kálóczi Veronika érkezett kutyákkal a főtérre és mesélt a menhelyről, arról, milyen sok elárvult, vagy elhagyott, kidobott állat sorsáról gondoskodik.

Akik megjelentek, azoknak fontos az állatvédelem, a felelős állattartás, ám mindig lehet tanulni, többet megtudni, hogy mit tehetünk kedvencünk jóllétéért. A szervezők ezért hívtak például kutyakozmetikust, ő is szaktanácsadással szolgált a kíváncsi érdeklődőknek.

Állatvédelmi napként fontosnak érezték az ötletgazdák, hogy a főtéri közönségcsalogató programok mellett felhívják a felelős állattartásra a figyelmet, tanácsokkal, jó gyakorlatokkal is szolgáljanak azoknak, akik például fontolgatják az örökbefogadást.

Összefogtak a battonyaiak a kutyákért
Fotó: BMH

Olyan színdarabbal érkezett a diákok színjátszó csoportja, a Gézengúzok, ami szintén az állatvédelmi naphoz kapcsolódott. Voltak a napnak sportos pillanatai is, hiszen a tavalyi sikeren felbuzdulva adománygyűjtő futást hirdettek , amire táppal, kutyakonzervekkel lehetett nevezni.

A rendezvényen Szrenka-Szelezsán Adrienn elmondta, panaszra nem lehet okuk, nagyon bőkezűek voltak a felajánlók. A helyi sportemberekhez csatlakoztak környékbeli állatbarátok.

Volt rendőrkutyás és az Aktív Mancsok képviseletében segítőkutyás bemutató is. A Keresd a mancsokat! néven meghirdetett, 5 napon át tartó kalandos kereső játék nyereménysorsolását is megtartották, ahogy a rajzpályázaton résztvevők munkái is kikerültek a Korona Galériára, ott még 2 hétig láthatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában