Környezeti kihívások

2024.05.16. 12:54

Gazdasszonyok is részt vettek az agrárakadémia újkígyósi fórumán

A Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdaköre és az Ifjú Gazdák Békés Vármegyei Gazdaköre által szervezett Digitális Agrárakadémia Plusz tavaszi fórumsorozat Békés vármegyei, záró rendezvényének a nagy múltú Újkígyósi Gazdakör adott otthont a minap.

Nyemcsok László

A fórumon megjelent nagyszámú érdeklődőt Marossy Gábor, az Újkígyósi Gazdakör elnöke, Bozó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei Szervezetének alelnöke és Csapóné Hernádi Noémi, a Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdakörének elnöke köszöntötte.

A résztvevők Újkígyóson hasznos előadásokat követhettek végig Forrás: Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdaköre/Facebook

Varga Péter Miklós, a Cibus Hungaricus Alapítvány főtitkára bemutatta az Agrár-EDIH programot, valamint a digitalizáció céljairól, lehetőségeiről, megoldásairól beszélt, melyeket Kárpát-medencei példákon keresztül ismertetett.

A szakmai est második előadója dr. Kulmány István Mihály, a Széchenyi István Egyetem Agrár és Élelmiszeripari Kutató Központjának (SZE-AÉKK) igazgatója volt, aki a környezeti kihívások precíziós megoldásokkal való kezeléséről beszélt, valamint hazai példákon keresztül bemutatta a SZE-AÉKK fenntartható mezőgazdasággal és digitalizációval összefüggő kutatási tevékenységeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában