Kondoros

2023.09.24. 15:23

A Nem kell a rizsa! nyerte a Lovardában a kolbászgyúróversenyt

A II. Betyárok az asztal mellett elnevezésű kolbászgyúró- és töltöttkáposzta-főző versenyt rendezték meg szombaton a kondorosi Lovarda Rendezvényközpontban. Az eseményt a helyi kertbarát kör szervezte „Töltődjön a kolbász, rotyogjon a káposzta!” mottóval.

Nyemcsok László

Töltötték a kolbászt, készítették a töltött káposztát a Lovardában, a kép előterében Hovanecz András

A fővédnök Ribárszki Péter polgármester volt, aki maga is töltötte a kolbászt a Városházi kolbászok elnevezésű csapatban. Dr. Szebegyinszki Attila, Kondoros jegyzője a Hivatali Ütős Hetes gárdáját erősítette.

Hovanecz András elmondta, remek hangulat jellemezte a rendezvényt, a versenyzők és a látogatók is jól érezték magukat, igazi közösségi élményben volt részük. A gyermekekre is gondoltak, például ugrálóvárra, kézműves-foglalkozásokkal.

Többféle módon készítették a töltött káposztát 

A versenyen 24 csapat indult, de összesen 32 terméket adtak le bírálatra. Többen ugyanis kolbászt is készítettek, töltött káposztát is főztek. A kolbászgyúróversenyt a Nem kell a rizsa! elnevezésű csapat nyerte Kasik Árpád vezetésével, a töltött káposztáknál a Reptéri csapat ételét találta legjobbnak a zsűri, a gárda csapatkapitánya Melis Zoltán volt. Hovanecz András kiemelte, a siker arra ösztönzi őket, hogy jövőre már harmadik alkalommal is megrendezzék az eseményt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában