sokak kedvence

2020.07.18. 08:09

Békéscsabára jön a legendás műsorvezető, Kudlik Júlia

A Magyar Televízió legendás, máig óriási népszerűségnek örvendő műsorvezetője, Kudlik Júlia hamarosan Békéscsabára látogat. Számos generáció kedvenc bemondójával Sós Imre, a Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület elnöke beszélget majd szerdán 17.30-tól a Munkácsy Mihály Múzeum konferencia termében.

Papp Gábor

– Nagy örömmel utazok Békéscsabára. Annál is inkább kedvesek számomra az ilyen jellegű meghívások, mert a televízióban negyven éven keresztül egy fekete csőbe néztem, nem kaptam közvetlen visszajelzést. A közönségtalálkozókon személyesen beszélgethetek a régi kedves nézőkkel – árulta el hírportálunknak Kudlik Júlia.

A Békés megyében is óriási népszerűségnek örvendő műsorvezető elmondta, számára is meglepetés, hogy milyen kérdésekkel bombázza majd meghívója, Sós Imre.

– Sok mindennel készülök a rendezvényre, például arra is, hogy megfejtsük, hogyan kell megöregedni, hogyan kell készülni a szépkorra – tette hozzá.

Természetesen aligha maradhat ki a témák közül több generáció kedvenc ismeretterjesztő műsora, a Delta.

A szerdai találkozón természetesen a közönség is felteheti kérdéseit bármilyen témában Kudlik Júliának /Fotó: Kudlik Júlia/

– A mai napig nem tudom megfejteni, hogy minek köszönhető a műsor elképesztő népszerűsége. Bármerre járok az országban, mindenütt az első kérdések a Deltáról szólnak – fogalmazott. – Számomra a műsor vezetése elsősorban munka és sok-sok tanulás volt, és milyen érdekes az élet, azok a szinte elképzelhetetlen technikai, technológiai újdonságok, amelyeket harminc-negyven éve bemutattunk, mára valósággá váltak. A műsor egyébként kezdetben havonta, majd hetente jelentkezett. A szerkesztők megpróbálkoztak azzal, hogy vasárnap helyett pénteken sugározzák, de a nézők kívánságára a Delta hamarosan visszakerült eredeti időpontjába.

Kudlik Júlia mesélt hírportálunknak arról is, hogy az interneten több forrás is hozzáköti az első televíziós főzőműsort, de a Tv Fazék valójában Molnár Margithoz kapcsolódik, bár egy alkalommal vendégként szereplője volt a programnak. A nevéhez fűződő Juli-Suliban pedig nemcsak recepteket, hanem pénzügyi és orvosi tanácsokat, kötéssel, varrással kapcsolatos hasznos információkat is kaptak az érdeklődő háziasszonyok és persze férfiak is a 90-es években.

Kudlik Júliáról sokaknak Antal Imrével ápolt nagyszerű, legendás barátsága is az eszébe jut.

– Imre olyan volt nekem, mintha a bátyám lett volna. A korkülönbség is nagyjából stimmelt, hiszen tíz évvel volt idősebb nálam – mesélte. – Nagyon sokat köszönhetek neki, rengeteget tanultam tőle. Persze a kezdetektől egyre is járt az agyunk. Akkoriban más volt, hiszen egy-egy műsort hetekig próbáltunk, és mire élő adásba kerültünk, tökéletesen begyakoroltunk mindent.

Arra a kérdésünkre, hogy mivel foglalkozik napjainkban, elmondta, egy héten akár két-három könyvet is elolvas.

– Aktív éveimben erre kevesebb lehetőségem nyílt, gyakran a műsorokhoz szükséges 10-20 oldalt futottam végig. Mióta visszavonultam, igyekszem mindent pótolni. Tudatosan haladok végig egy-egy szerző életművén – ecsetelte. Amikor éppen nincsen karantén, sokat vagyok a barátaimmal, és mindenféle kézimunkát megtanultam a csipkeveréstől a gobelin-szövésen át a patchworkig.

A békéscsabai beszélgetésen Kudlik Júlia Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekessel közösen készített Szeretettel és Várakozás című lemezét is jobban megismerheti a közönség. Az előző album ajánlását Jókai Anna írta a lemez borítójára: Két, megszenvedett tisztaságú lélek ajándéka. A kicsorduló szeretet: szóban és énekben. A szeretet Istentől árad és az emberi Én kelyhe fogadja magába. Töltekezzünk belőle, és osszuk meg a szomjazókkal.

A másik album az ünnepi várakozást, az elcsendesülést járja körül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában